Ponta: scandalul plagiatului, o metodă securistă a lui Băsescu

ponta_basescu plagiat
ponta_basescu plagiat

Premierul Victor Ponta l-a acuzat dur pe Traian Băsescu şi susţine că acesta se află în spatele scandalului cu teza de doctorat plagiată. Premierul susţine că Băsescu foloseşte metode securiste, însă îi va trimite o carte cu dedicaţie pe care îi va scrie "de data aceasta nu a-ţi reuşit, mai încercaţi". Ponta l-a acuzat pe Daniel Funeriu că a făcut jocurile preşedintelui şi a trimis "o anonimă" la revista Nature.

Ponta crede că totul a fost pus la cale de Băsescu, care a început atacul încă de săptămâna trecută când l-a numit insistent "doctor Victor Ponta". "Consilierul preşedintelui s-a dus la cineva de la revista Nature şi i-a spus cum am plagiat eu. La Băsescu, ştiţi foarte bine cu ce se ocupă consilierii săi (...) România a fost condusă cu şantaj şi dosare, prin metode securiste. Mă aştept şi mă aşteptam la acest gen de atacuri, de altfel, nici nu este primul", a mai spus premierul. "O să îi trimit un volum cu dedicacaţi în care îi spun: de data asta nu a-ţi reuşit, mai încercaţi, domnule preşedinte", a spus Ponta.

"Cred că şi ultimul copil îşi dă seama. Cine mă tot făcea 'dottore, dottore'? Şi cine a dus sursa anonimă? Funeriu e sursa anonimă", a adăugat premierul.

Ponta a precizat că la bibliografia tezei sale de doctorat sunt trecuţi inclusiv autorii pe care a fost acuzat că i-a plagiat. "Domnul Diaconu, domnul Vasile Creţu, profesori de Drept - la Drept e mai greu să inventezi lucruri, ci poţi doar să scrii despre instituţii care există deja", a spus Victor Ponta.

"Mai mult, cel de care sunt acuzat că i-am plagiat lucrarea, Ion Diaconu, este cel care a scris o prefaţă elogioasă la lucrarea mea de doctorată. Îmi cer iertare profesorilor din comisie, dar nu avem de unde să ştiu acum 10 ani cu ce se va ocupa Băsescu", a precizat prim ministrul.

"Lucrarea domnului Diaconu are 30 de pagini, este foarte bună, se face o descriere a statutului proaspăt aprobat pe atunci. În 410 pagini am plagiat cele 30 de pagini ale domnului profesor Diaconu. Mă prezint la comisia de specialitate, am înţeles cp există în cadrul Ministerul Educaţiei şi sunt gata să dau toate explicaţiile necesare. Singurul reproş este faptul că nu am pus în subsolul paginii autorul, ci la sfârşit, în bibliografie. Dacă aceasta este o greşeală, sunt gata să plătesc pentru ea", a declarat Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel