Ponta: Salariile bugetarilor sunt un dezastru

Premierul Victor Ponta spune că salarizarea în sectorul bugetar este "un dezastru" și deplânge că președintele și prim-ministrul României au salarii mai mici decât secretara "de la orice companie".

"Știți foarte bine că e un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu președintele țării și primul-ministru care au salarii mai mici decât secretara de la orice companie.

Și nu mai vorbesc de ce se întâmplă la nivelul autorităților locale, unde sunt aproape toți cu salariul minim. Tocmai asta încearcă Ministerul Muncii, să reașeze măcar un pic lucrurile.

Și în învățământ s-a ajuns acum, s-au comasat nu știu câte categorii. Asta e problema pe care am încercat să o rezolvăm doar de jos în sus, adică ridicând salariul minim, dar nu am reușit altfel. Sper să găsim resursele, dar mai ales soluția", a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul discuțiilor purtate în sistem de videoconferință cu reprezentanții din teritoriu ai sindicatelor și patronatelor la prezentarea anuarului cu tema "2014 în contextul Dialogului Social Național", potrivit Agerpres.

Ponta a făcut declarațiile ca urmare a unei interpelări pe acest subiect venite din partea președintelui CN Cartel Alfa filiala Argeș, Ilie Scarlat.

"Problema legată de salarizarea celor din administrație este în primul rând bugetul și pornește de la nivel central. Noi, în teritoriu, facem ce putem, dar considerăm că această acțiune, în acest moment, trebuie să-și găsească o finalitate pozitivă. Mizăm pe eficiența dialogului social și că se vor găsi resurse pentru rezolvarea ei" a declarat Ilie Scarlat, referindu-se la greva de avertisment declanșată de angajații din administrația publică locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel