Ponta: „Să le luăm banii foștilor miniștri din guvernele PDL”

Victor Ponta 3
Victor Ponta 3

Premierul Victor Ponta a declarat marți că „este profund incorect” ca România să primească sancțiuni din partea UE, pentru erorile comise de foștii miniștri. Ponta a adăugat că foștii guvernanți din cabinetele PDL ar trebui să plătească din propriile buzunare eventualele sancțiuni.

„E profund incorect ca România şi actualul şi mai ales viitorul Guvern, în 2014-2020, să fie sancţionat şi fiecare român să fie sancţionat pentru ceea ce au făcut greşit miniştrii în 2009 - 2011, pentru ceea ce a făcut greşit doamna Boagiu cu bucata aceea de şosea, domnul Botiş cu fondurile la POSDRU. E profund incorect şi, sigur, ar trebui să le luăm acestor miniştri bani. Dar nimeni, niciodată până acum, la propunerea domnului Van Rompuy, n-a propus sancţionarea unei ţări în viitor pentru greşelile făcute de foştii guvernanţi, întâmplător guvernanţi care astăzi au lipsit din sală sau au fost reprezentaţi, spun eu, la un nivel foarte înalt de domnul Mircea Toader”, a spus premierul la finalul şedinţei comune a Parlamentului.

Victor Ponta a preferat să nu comenteze declaraţiile făcute în aceeaşi zi de preşedintele Traian Băsescu. „Am o rugăminte, chiar nu mă interesează ce a spus domnul preşedinte Băsescu, eu mi-am făcut datoria instituţională de a informa Parlamentul României şi, prin intermediul dumneavoastră, cetăţenii, asupra a ceea ce se decide la Bruxelles privind viitorul României pentru perioada 2014 - 2020. Şi intenţionez ca şi de acum încolo, în viitorul Parlament, să vin să informez de fiecare dată opinia publică asupra deciziilor importante care privesc viaţa fiecărui român în parte. Cred că asta e obligaţia unui prim-ministru responsabil şi cred că în acest fel România funcţionează la fel ca toate statele Uniunii Europene acolo unde şeful Guvernului nu merge să reprezinte ţara decât după ce informează şi eventual are şi un mandat din partea Parlamentului”, a subliniat şeful Executivului.

Victor Ponta a ținut să atragă atenția politicienilor că, atunci când aceștia vorbesc, trebuie să o facă în mod responsabil, nu „să arunce cu vorbe”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel