Ponta: România nu va avea fonduri europene reduse

România  nu va avea fonduri UE reduse în perioada 2014-2020, a declarat, joi seara, premierul Victor Ponta la Bruxelles. În același timp, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a recomandat autorităţilor de la Bucureşti să crească gradul de absorbţie a banilor comunitari.

[caption id="attachment_197400" align="alignnone" width="640" caption="Premierul Victor Ponta, în compania președintelui Franței, Francois Hollande, a premierului Belgiei, Elio Di Rupo și a prim-ministrului Spaniei, Mariano Rajoy. Foto: Reuters"][/caption]

Victor Ponta vine cu veşti bune după prima sa zi la Consiliul European. Premierul susţine că România a fost apreciată pentru că a respectat condiţiile acordului cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. În plus, el a declarat că ţara noastră nu va avea fonduri europene reduse în următoarea perioadă.

 Discuţii concrete pe această temă vor avea loc în semestrul al doilea al acestui an, sub preşedinţia cipriotă a Uniunii Europene, a declarat, joi seara, la Bruxelles, premierul Victor Ponta.

 Premierul a precizat că România a susţinut la reuniunea CE conţinutul Declaraţiei semnată la Bucureşti, la începutul lunii iunie, de către mai mulţi prim-miniştri, pentru ca nivelul de finanţare să fie menţinut în intervalul 2014-2020 la un nivel similar celui de până în prezent.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel