Ponta refuză să-l decoreze pe Opriș: "Trebuia sancționat, nu decorat"

Preşedintele Traian Băsescu a trimis premierului Victor Ponta un decret de decorare a şefului Serviciului Român de Telecomunicaţii, Marcel Opriş, pe care premierul, ca şi în cazul conducerii ICR, va refuza să îl contrasemneze. "Trebuia mai degrabă sancționat, nu decorat", a spus primul-ministru, miercuri, cu privire la acest subiect.

Pentru Marcel Opriş a fost propus Ordinul Naţional Steaua României în grad de comandor, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Decretul a fost transmis spre contrasemnare în ultimele zile şi nu a fost încă returnat, dar premierul va refuza să contrasemneze.

"Premierul a contrasemnat peste 200 de decrete de decorare din 2012 şi până acum şi l-a refuzat pe cel legat de Institutul Cultural Român, dar şi încă unul trimis zilele trecute, care încă nu a fost returnat, dar care nu va fi semnat de premier, şi anume pentru Marcel Opriş", au arătat sursele citate.

Întrebat, miercuri, despre refuzul de a-l decora pe șeful STS, Marcel Opriș, Victor Ponta a amintit despre accidentul aviatic din Apuseni, în urma căruia două persoane au murit. "Mie mi s-a părut că atunci domnul Opriș trebuia mai degrabă sancționat, nu decorat", a precizat primul-ministru.

Vezi și: Băsescu, plângere la CCR pe numele lui Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a transmis Curţii Constituţionale o sesizare care îl vizează pe premierul Victor Ponta, legată de faptul că şeful Guvernului nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau "înalte personalităţi ce au asigurat conducerea ICR în perioada 2005-2012".

În sesizarea adresată CCR, șeful statului arată că primul-ministru a refuzat nemotivat să contrasemneze decretele de decorare pentru Horia-Roman Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihăieş şi Dan Croitoru, din fosta conducere a ICR.

Citește și: Prima reacție a lui Ponta, după ce Băsescu l-a reclamat la Zegrean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel