Ponta recunoaște o greșeală gravă: Mi-o asum alături de președinte

Premierul Victor Ponta a recunoscut, luni seară, o greșeală gravă pe care a comis-o și pe care și-a asumat-o, alături de președintele Klaus Iohannis.

”Cum vă explicați că am ajuns într-o situație care nu ne face cinste? Adică România a votat la acest JAI alături de state care au o orientare naționalistă și sunt niște pete pe harta Europei, cu mari semne de îndoială - Cehia, Ungaria, Slovacia. Am ajuns într-o companie complet neplăcută”, i-a spus moderatorul Cătălin Striblea lui Victor Ponta, în emisiunea ”Ultimul cuvânt”, de la B1 TV.

”Eu am spus astăzi foarte clar că eu cred că acel episod a trecut și că am învățat că în Europa nu trebuie să fii neaparat cu Ungaria împotriva celorlați, ci trebuie să înțelegi ce poți să câștigi și când nu are rost”, a răspuns Victor Ponta.

Întrebat unde e greșeala și cine a greșit, premierul a replicat: ”Mi-o asum și eu alături de președinte. Eu n-am venit să dau vina pe cineva. Președintele, eu, ministrul de Interne, am fost mai mulți acolo, am discutat”.

[citeste si]

Chestionat de jurnalistul Ion Cristoiu cum s-a ajuns la această ”greșeală”, primul-ministru a răspuns: ”Cred că a contat foarte mult presiunea mediatică. A fost o chestiune: a anunțat președintele un lucru, era greu să dea înapoi și nu cred că era un motiv de conflict între noi. Acum, și dl Iohannis, după ce a fost la Consiliul European, ați văzut, a avut o poziție mult mai flexibilă și mesajul meu de azi a fost foarte clar: 'Ok, înțelegem ce avem de făcut. Hai să ne pregătim, să nu ne facem de râs, adică să nu ne trezim că nu suntem în stare să gestionăm ceea ce ne-a decis'”.

”Astea sunt lucruri care se iartă în viziunea europeană? Nu cumva România o să fie pusă la colț pentru gafa asta?”, a intervenit Cătălin Striblea.

”Eu sper să nu fie pusă la colț. Pe de altă parte, asta nu înseamnă - în ceea ce mă privește, am mai spus și am fost criticat - că trebui să tăcem apropo de chestia cu Schengen-ul. Nu e corect ce se întâmplă cu Schengen-ul în ceea ce ne privește!”, a conchis Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel