Ponta, recomandare acidă pentru Cioloș: Să evite în viitor asemenea gafe

Victor Ponta i-a transmis, sâmbătă, succesorului său de la Palatul Victoria, Dacian Cioloș, o recomandare acidă, în urma privind blocarea Programului Operaţional Regional. 

Fostul premier Victor Ponta, într-o postare pe pagina sa de socializare, consideră că astfel de "gafe" ar trebui evitate pe viitor.

"Joi , in baza unor informatii gresite primite probabil de la consilierii sai "tehnocrati" ( sau urechisti) Dl Ciolos anunta ca Programul Operational Regional e blocat!

Ma bucur ca s-a lamurit rapid ca nu era deloc asa ( noroc cu lamuririle prompte ale Comisiei Europene) si a facut precizarile necesare / sa gresesti e uman , sa perseverezi ...
( Inteleg formula "politica" prin care "programul s-a deblocat in urma unei discutii cu Dna Cretu". Ce bine ar fi sa fie asa simplu - dar un simplu telefon la Marius Nica si se lamureau lucrurile imediat)!

E important pt Romania sa evite in viitor asemenea gafe/ dupa ce in 2012 aveam absorbtie 6% si toate programele blocate acum mergem spre 70% cu toate programele operationale , cu o capacitate administrativa radical schimbata si imbunatatita prin munca multor oameni de buna credinta! Nu degeaba in 2014 am fost locul 1 in UE la cresterea procentuala a absorbtiei de fonduri structurale! Si putem sa ramanem asa si in 2016", a scris, duminică, pe Facebook, Victor Ponta. 

Citește și: Cioloș: Am găsit Programul Operaţional Regional blocat

Reacția acestuia survine după ce premierul Cioloș a anunțat, duminică, că Programul Operațional Regional, despre care spunea vineri că era blocat, s-a deblocat deja după discuția cu comisarul european Corina Crețu, arătând că a aflat că, între timp, autoritățile au furnizat clarificările cerute de Comisia Europeană pe anumite proiecte.

"Spuneam ieri, de exemplu, pe Programul Operațional Regional, că programul era blocat. Ei, s-a deblocat deja, de ieri, după o discuție cu doamna comisar, pentru că, între timp, am aflat că autoritățile, administrația de la Ministerul Fondurilor Europene și de la Ministerul Dezvoltării Regionale furnizaseră clarificările așteptate de Comisia Europeană legat de anumite proiecte. Deci, din cele câteva mii de proiecte, era vorba de o sută și ceva de proiecte unde un audit de la Comisie mai făcuse niște verificări. Deci, vreau să fie lucrurile clare, ceea ce am spus ieri nu avea nicio legătură cu implementarea proiectelor în teritoriu, era vorba de relația dintre Guvern și Comisia Europeană pe rambursarea unor fonduri. Dar și această rambursare am primit informația ieri seara că începe foarte curând, pentru că lucrurile au fost clarificate și de asta este bun și contactul direct cu Comisia Europeană, pentru a nu pierde prea mult timp atunci când trebuie clarificate anumite lucruri", a precizat Dacian Cioloș, la Radio România Actualități.

El a arătat că România are, probabil, un grad de absorbție a fondurilor europene "cam la 60%" și, dacă lucrurile merg bine, se va ajunge la "undeva la 70%". "Știți că am pornit noi mai greu în perioada bugetară 2007-2013, s-au mai recuperat pe parcurs. (...) Acum suntem cam la 60% grad de absorbție pe fondurile structurale, mai mult un pic pe fondurile de agricultură și dezvoltare rurală, vom ajunge pe fondurile structurale, dacă lucrurile merg bine, la undeva în jur de 70%", a mai spus Cioloș.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel