Ponta răbufnește după știrea cu armele nucleare mutate în Romania

Fostul premier Victor Ponta răbufnește după informația dată de EurActiv.com, potrivit căreia SUA au început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România. Fostul prim-ministru susține că știrea respectivă este de 100 de ori mai gravă decât povestea de la SkyNews și consideră că este "nevoie de o acțiune legală contra autorilor", dar și de o analiză a modului în care a fost construită știrea.

"Aceasta stire falsa (o minciuna grosolana) data de EURACTIV.COM este cu adevarat de natura sa afecteze grav siguranta nationala a Romaniei!

Reactia prompta a MAE de a demonta aceasta dezinformare e binevenita, dar nu cred ca este de ajuns (multi oameni nu mai citesc dezmintirea oficiala - si unii probabil oricum nu-i cred pe cei de la MAE)!

Este clar nevoie de o actiune legala contra autorilor si de o analiza a modului in care a fost construita aceasta stire. Eu am motive sa cred ca fost conceputa intr-un "laborator" din strainatate (poate Moscova?!), data unui "tovaras" de la Euractiv.com si plasata in Romania printr-o retea deja folosita anterior (EuroActiv are in Bucuresti acelasi sediu cu ... Hotnews! Si mai are cateva organisme de presa care ii preiau imediat relatarile)!

Daca tot ne-am indignat fata de povestea de la SkyNews (o simpla farsa a unor tantalai) si am arestat oameni pentru asta, stirea cu arme nucleara mutate in Romania este de 100 de ori mai grava si apta de a aduce uriase prejudicii sigurantei nationale.

Si asa poate aflam cu adevarat cine face in Romania "jocurile" altor tari care ne sunt inamice!

Ca cetatean al Romaniei si deputat in Parlament solicit public autoritatilor in drept sa ia urgent toate masurile necesare si sa informeze opinia publica!", a scris, joi, pe pagina sa de socializare, Victor Ponta.

[citeste si]

Reacția fostului premier survine după ce EurActiv.com, citând două surse independente, a scris că SUA au început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România. Acțiunea ar fi fost declanșată pe fondul relațiilor dintre Statele Unite și Turcia care s-au degradat atât de mult după puciul din 15 iulie, încât Washingtonul nu mai are încredere în regimul de la Ankara pentru a-i găzdui armele nucleare. Același portal a precizat că MAE român neagă cu fermitate informația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel