Ponta: Putem salva România și PSD fără să depunem moțiunea

Victor Ponta a discutat cu Liviu Dragnea, lăsând cumva o poartă deschisă spre nedepunerea moțiunii de cenzură.

"Am transmis colegilor un punct de vedere al meu, punct de vedere pe care îl împărtășește și Sorin Grindeanu. M-am întâlnit cu domnul Dragnea. Depunerea efectivă a moțiunii reprezintă declanșarea unui război atomic între PSD și PSD din care, cu siguranță, în orice variantă, va pierde PSD și va câștiga Klaus Iohannis. Mai este timp, până la depunerea moțiunii, ca doar PSD să aibă de câștigat printr-un dialog normal între Sorin Grindeanu și conducerea PSD. Dacă moțiunea nu va întruni numărul necesar de voturi, joi, Sorin Grindeanu va veni să discute cu conducerile PSD - ALDE despre cum se va forma Guvernul Grindeanu 2. Dacă nu se depune, putem avea dialog. (...) Există dorință de dialog. Putem salva România și PSD (n.r - fără să depunem moțiunea de cenzură)", a zis Victor Ponta.

[citeste si]

El a mai precizat că, dacă moţiunea trece, singurul care are dreptul de a desemna un nou prim-ministru nu este PSD sau Parlamentul, ci preşedintele Iohannis.

"În cele două situaţii în care domnul Iohannis a avut de desemnat un prim-ministru, în noiembrie 2015, nu a ascultat solicitarea PSD şi l-a numit pe domnul Cioloş, în decembrie 2016, nu a ascultat solicitarea PSD de a o numi pe doamna Sevil Shaidehh, deci preşedintele nu este cumva un om docil, în slujba PSD, care pune pe cine vrea. Din acest punct de vedere, există dorinţă de dialog pentru bine guvernării, pentru binele PSD, pentru binele României din partea domnului Grindeanu şi a echipei sale. Dacă din partea aceasta există raţiune, care să fie mai importantă decât orgoliile, putem să salvăm şi România şi PSD", a subliniat Victor Ponta.

Ponta a susţinut că niciun deputat PSD nu este fericit cu această situaţie. "Îi cunosc din 2004, niciunul nu este fericit că am ajuns să ne facem de râs, că am ajuns să ne omorâm noi între noi. Dacă există raţiune şi dorinţă de dialog, putem să evităm această situaţie, din partea domnului Grindeanu există, de aceea am venit eu, personal, să transmit acest lucru, dacă există şi din partea conducerii PSD, totul se termină cu bine", a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel