Ponta: PRO România va avea un guvern din umbră

Rodica Mitu / 06 noi 2018 / 15:27 Salveaza PDF Comentarii
Pro România
Descriere foto: Pro România

PRO România va monitoriza activitatea actualului executiv printr-un guvern din umbră, a declarat preşedintele formaţiunii, Victor Ponta.

„După congresul din 21 octombrie al PRO România, astăzi avem prima întrunire a Delegaţiei Naţionale, însemnând toţi reprezentanţii noştri în teritoriu şi coordonatorii de departamente, în aşa fel încât să începem munca în mod serios. Şi, să facem ceea ce, din păcate, nu mai face alt partid în acest moment în România, nici PSD la guvernare, nici PNL în Opoziţie, şi anume să organizăm o muncă a departamentelor, a domeniilor de activitate, să numim responsabili şi avem o listă de 18 coordonatori ai domeniilor care sunt şi vicepreşedinţi ai PRO România. E ca un fel de guvern din umbră care are obligaţia să monitorizeze ceea de fac miniştri actuali sau ceea ce nu fac. Să vină cu critici bazate pe elemente concrete şi cu proiecte alternative”, a afirmat Victor Ponta, marţi, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PRO România a explicat că mulţi dintre cei care urmează să coordoneze cele 18 domenii de activitate sunt foşti miniştri în Guvernul pe care l-a condus, iar alţii au lucrat sau lucrează în Parlament în comisiile de specialitate. 'Este un tip de expertiză şi de proiecte de care e foarte mare nevoie. Altfel, toată ziua o să stăm să vorbim despre valize, despre excluderi, despre scandaluri, stat paralel, protocoale şi, de fapt, problema principală a României este lipsa de proiecte guvernare, lipsa de atenţie pentru ceea ce înseamnă într-adevăr partea importantă, sănătate, educaţie, agricultură, locuri de muncă, dezvoltare economică, infrastructură. Şi, în şedinţa de azi acesta este principalul obiectiv, de a-i alege, a-i desemna şi a-i responsabiliza, practic, pe cei care sunt şefi coordonatori de domenii”, a menţionat Ponta.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25