Ponta: Privatizarea Oltchim a eşuat. Am pus capăt circului!

oltchim ponta
oltchim ponta

Negocierile pentru Oltchim au eşuat, a anunţat premierul Victor Ponta. La rândul său, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a explicat că s-au abandaonat negocierile pentru că Dan Diaconescu nu a prezentat documente prin care arată că are banii pentru preluarea combinatului.

Premierul Victor Ponta a spus că s-a pus capăt circului şi se va apela la planul de rezervă pentru a găsi banii de salarii pentru angajaţii Oltchim. "S-a luat act de anularea licitaţiei şi de faptul că procedura de privatizare şi cea de înstrăinare a participaţiei Guvernlui la Oltchim a eşuat. Din această seară, circul declanşat acum mai bine de 10 zile trebuie să înceteze. Oamenii nu au nevoie doar de circ ci , mai ales, de pâine", a spus Ponta.

"Tot ce a făcut domnul Diaconescu va constituit obiectul sesizării pe car OPSPI o va înainta organelor abilitate pentru modul în care a prezentat documente false şi a încercat să înşele instituţii publice. Nu există niciun fel de cont al fimei Gliding Ltd. la HSBC pentru că Gliding Ltd. nu există", a mai adăugat Ponta.

"Contractul nu a fost semnat pentru că adjudecatarul nu a prezentat documente că deţine banii necesari pentru cumpărarea actiunilor deţinute de Ministerul economiei", a spus Daniel Chiţoiu.

De asemenea, OPSPI a dat publicităţii motivaţia oficială pentru care nu s-a încheiat contractul. "Se constată nereale oferta de cumpărare şi declaraţiile oficiale depuse la dosarul de privatizare. Se decade din calitatea şi drepturile de adjudecatar. Se declară închisă procedura de privatizare, fără încheierea vreunui contract de vânzare-cumpărare pentru acţiunile sau creanţele oferite spre vânzare. Se propune implementarea de urgenţă a unui plan alternativ de redresare a societăţii cu prioritate pentru repunerea în funcţiune a mijloacelor de producţie în condiţii de rentabilitate şi pentru atenuarea efectelor sociale negative ale ruinării acestei societăţi prin modul de administrare din ultimii ani", se arată în documentul dat publicităţii de Oficiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel