Ponta PREZIDENȚIABIL. Îndemnul lui Daniel Constantin și al liderilor din PSD. Cum răspunde premierul

Candidatura premierului Victor Ponta la alegerile prezidențiale era un subiect controversat încă din timpul existenței USL. Vineri și sâmbătă, însă, politicieni extrem de importanți din Guvern, din teritoriu, parteneri de alianță ai PSD au cerut un singur lucru: "Ponta prezidențiabil". Premierul a răspuns și nu negativ. 

Ce vor ei, lideri ai Alianței PSD-UNPR-PC

Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat, sâmbătă, la reuniunea Organizației Femeilor Social-Democrate, în fața a patru mii de femei: "Vă doresc să-l convingeți dumneavoastră pe Victor Ponta să candideze la Președinție".  Din public, Rovana Plumb a răspuns: "Vom încerca", potrivit Antena 3.

Ideea unui președinte PSD a fost subliniată și de Corina Crețu, care și-a  exprimat încrederea în câștigarea alegerilor europarlamentare și prezidentiale. "Am încredere că vom câștiga atât alegerile europarlamentare, cât și prezidențiale", a spus Corina Crețu.

Vineri, Ecaterina Andronescu a susținut, de asemenea, ideea Ponta prezidențiabil. Vicepreședinta PSD a spus că "Dacă vrem să câștigăm, mergem cu Victor Ponta". Tot în urmă cu o zi, șeful Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, a declarat că alegerile europarlamentare vor fi momentul decisiv pentru desemnarea candidatului. Social democratul a declarat că dacă partidul va lua 45% din voturi, Ponta va fi "mult mai determinat să preia această sarcină" de a candida la prezidențiale.

Cum răspunde premierul

Premierul Victor Ponta a răspuns, sâmbătă, al finalul reuniunii OSFD: "Cu candidatura lucrurile din punctul meu de vedere sunt destul de clare. Dacă prima opțiune este refacerea Uniunii Social Liberale și un candidat comun alături de liberali, dacă nu există această variantă, și nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este de a sprijini unul dintre candidații doriți de poporul român, nu de PSD, sau PC, sau UNPR, și aici lista este foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu-Tăriceanu și de la noi din partid, atât cât mă uit bine, Mircea Geoană și cu mine suntem cei care putem candida cu șanse. Cine va fi acest candidat? Cel care e dorit de români și vom stabili lucrul acesta după 25 mai".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel