Ponta: Prefecții să transmită populației că reținerea CI e o infracțiune

victor-ponta7
victor-ponta7

Premierul Victor Ponta dorește ca populația să fie informată că atât reţinerea cărţilor de identitate, cât şi orice împiedicare de a participa la vot reprezintă infracţiune și cere prefecților să acționeze în aces sens, dar și pentru a asigura o transparență totală a organizării procesului de votare din 29 iulie.

“Vă rog să informaţi populaţia României că oricine reţine cărţi de identitate sau buletine, oricine în orice fel împiedică cetăţenii României să participe la vot reprezintă o infracţiune. (…) Vă cer la toţi să fiţi extrem de duri în acest domeniu şi să acţionaţi imediat la orice sesizare în acest sens”, a declarat premierul Ponta miercuri, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Dorind o maximizare a transparenței în organizarea referendumului, șeful executivului le-a transmis prefecţilor să manifeste “deschidere totală pentru ONG-uri, pentru observatorii naţionali şi internaţionali, reprezentanţii tuturor partidelor politice”.

“Vreau să aveţi transparenţă totală. Nu numai că nu avem nimic de ascuns, ci dimpotrivă tot ceea ce faceţi – modul în care se desfăşoară referendumul – trebuie să asigure o transparenţă totală, pentru că este in interesul României să arătăm un process absolut corect şi absolut legal”, a arătat Ponta.

“Vreau să dovedim încă o dată că putem să organizăm impecabil o acţiune corectă, legală, în care oamenii să îşi exprime în mod democratic şi constitutional dreptul la vot. Vreau ca rezultatele finale să fie absolut incontestabile de către orice persoană de bună credinţă”, a continuat premierul, care dorește să confirme faptul căRomânia este un stat european.

“Duminică vom dovedi încă o dată şi pentru cei care cred că cine ştie în ce zonă din Africa ori Asia suntem, vom dovedi că suntem o ţară europeană”, a conchis premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel