Ponta: PNL îşi aduce aminte o dată la cinci ani de oamenii din diaspora

Premierul Victor Ponta a apreciat, vineri seară, propunerea liberalilor privind votul prin corespondență ca fiind una corectă și de bun simț, precizând că este bine că o anunță PNL, "pentru că PNL îşi aduce aminte o dată la cinci ani de oamenii din diaspora". 

Întrebat despre poziția PSD față de propunerea PNL, anunțată ieri, privind votul prin corespondenţă, premierul Victor Ponta a explicat că trebuie văzut mai întâi dacă românii din străinătate sunt dispuşi să se înregistreze pe listele de care ar fi nevoie.

"Suntem pentru orice fel de metodă prin care toţi cetăţenii României să poată vota, iar propunerea, aşa cum a fost anunţată în presă, a PNL, ca cetăţenii din diaspora să se înregistreze pe liste electorale, e o propunere corectă și de bun simţ, dacă o țin așa. Trebuie însă să ducem împreună o muncă de a explica ce înseamnă asta, pentru că e posibil ca mulţi cetăţeni să nu îşi dorească să se înscrie. Propunerea e bine că o anunță PNL, pentru că PNL îşi aduce aminte o dată la cinci ani de oamenii din diaspora, în rest nu-i interesează de asta, dar e bine că au anunţat-o ei, că se confirmă exact ce ziceam şi noi. Că nu ai cum să ai niciun fel vot electronic prin corespondență sau n-ai cum să ai secții suficiente decât dacă cei de acolo se înregistrează pe liste electorale. (...) Hai să vedem mai întâi dacă această propunere este acceptată de reprezentanții Diasporei, după care din parte alor trebuie să vină propunerea cum este mai ine, vot prin corespondență sau vot electronic", a afirmat premierul Ponta. 

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, joi, că partidul a definitivat proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, care va fi transmis tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv la cabinetele preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, şi premierului Victor Ponta, "pentru ca acesta să nu găsească pretextul că nu a fost informat de colegii săi şi nu ştie despre ce e vorba".

Alina Gorghiu: Se discută și cu oameni din PSD pentru o nouă majoritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel