Ponta: "Plecăm din toate funcţiile dacă se adoptă votul prin corespondenţă"

victor-ponta
victor-ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că reprezentanţii opoziţiei vor pleca din toate funcţiile deţinute dacă puterea va adopta Legea votului prin corespondenţă, apreciind că nu are rost nici măcar să mai candideze la viitoarele alegeri.

"Plecăm din toate funcţiile dacă se adoptă legea votului prin corespondenţă. Nu să mai stăm în Parlament, dar nu are rost nici să candidăm", a spus Ponta, comentând declaraţia unui senator PNL, Cornel Popa, potrivit căreia parlamentarii opoziţiei ar trebui să demisioneze în bloc în urma numirilor recente făcute de actuala putere la o serie de instituţii controlate de Parlament.

El a subliniat că rolul opoziţiei este de a monitoriza acţiunile puterii şi de a le prezenta opiniei publice.

Şi preşedintele PNL Crin Antonescu s-a declarat în favoarea unor acţiuni parlamentare "radicale" ale opoziţiei, mergând până la părăsirea Parlamentului, el opinând că trebuie văzut "unde şi când" se pot face astfel de demersuri.

Senatorul liberal Cornel Popa a anunţat că va propune colegilor din USL să demisioneze în bloc din ambele camere ale Parlamentului, deoarece majoritatea parlamentară "nu mai păstrează nici măcar aparenţele democraţiei".

"Voi propune colegilor din PNL şi USL ca de luni să începem o grevă parlamentară, să ne dăm demisia în bloc din acest Parlament care este tot mai lipsit de democraţie, care nu se mai sinchiseşte să păstreze nici măcar aparenţele democraţiei", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Cornel Popa, citat de Mediafax.

Popa a afirmat că motivul demersului său constă în faptul că puterea "încalcă toate regulile, cutumele şi regulamentele" Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi legile care "nu-i convin, în tentativa de a-şi subordona toate instituţiile statului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel