Ponta: Pensiile nu vor scădea, indiferent de ce spune CCR

Victor Ponta.jpeg
Victor Ponta.jpeg

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că pensiile nu vor fi scăzute nici măcar cu un leu în urma deciziei Curţii Constituţionale, de recalculare. Premierul a subliniat că urmează să se stabilească ce pensii vor fi recalculate, dar și că pensiile vor fi indexate, anul viitor, cu 3,76 la sută.

Şeful Executivului a vorbit şi despre problema celor 200.000 de pensionari ale căror pensii au fost calculate greşit. El a anunţat că urmează să se stabilească exact ce pensii trebuie recalculate în urma deciziei Curţii Constituţionale. În același timp, Victor Ponta a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea.

"Încercăm şi vedem acum în baza deciziei Curţii Constituţionale ce pensii trebuie să recalculăm. Vreau doar să asigur un lucru. Dacă va fi cazul să recalculăm, sigur dăm banii, daca ne cere Curtea să tăiem, nu voi fi de acord şi vom găsi o altă soluţie legislativă astfel încât absolut nicio pensie să nu fie scăzută. Aplic cu bună credinţă şi cu bună voinţă orice idee a Curţii Constituţionale. Îmi pare foarte rău că o să fie o nouă procedură. Voiam să transmit că nimeni nu va pierde niciun leu din pensie în urma acestor decizii", a explicat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel