Ponta: Părinții vor decide dacă-și duc copiii la școală, la clasa 0

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la Antena 3, că părinţii vor fi cei care decid să își trimită copiii la grădiniţă sau la şcoală pentru grupa pregătitoare, hotărârea trebuind luată până la sfârşitul lunii martie.

Părinţii care au copii în grupa mare la grădiniţă vor avea de ales dacă îşi lasă copilul la grădiniţă sau îl înscrie la şcoală pentru grupa pregătitoare. Ei trebuie să ia această hotărâre până pe 31 martie.

"Nu cred că trebuie să îi forţăm pe părinţi să îşi ducă copiii la grupa pregătitoare, dar nu vrem să îi împiedicăm nici pe părinţii care vor să îi ducă mai devreme", a declarat, luni, premierul Victor Ponta, invitat la "Sinteza zilei".

"Astfel, vom finaliza zilele următoare un proiect prin care părinţii pot alege unde vor urma copiii clasa pregătitoare. Până la 31 martie, fiecare părinte care are un copil în grupa mare trebuie să spună dacă va lăsa copilul la grădiniţă încă un an sau vrea să meargă la şcoală în clasa 0. Vor fi niște probleme logistice la grădinițe, deoarece nu vor fi toate sălile pregătite și atunci o parte din bani de la bugetul Educației va merge la autoritățile locale pentru a se asigura ceea ce trebuia făcut de când s-a schimbat legea. Nu lua copilul cu forța să duci copilul la clasa 0. Întreabă-l pe părinte pentru că nu știi tu, statul, mai bine decât părintele, dacă copilul tău la șase ani fără o lună mai stă puțin la grădiniță sau merge la școală", a explicat premierul Victor Ponta.

Potrivit unui centralizator al Ministerului Eduucației, în anul şcolar 2012 - 2013, peste 128.000 de copii au fost înscrişi pentru clasa 0, dintre care 10.000 numai în Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel