Ponta, ofițer acoperit. Basescu: când va lovi pe plan extern scandalul "Ponta spion"

ponta obama blair 2
ponta obama blair 2

Dacă Victor Ponta va ajunge președinte și se va dovedi pe durata mandatului său la Cotroceni că a fost ofițer acoperit, scandalul va avea urmări în plan extern, susține președintele Traian Băsescu.

"Poate avea (urmări) dacă proba se produce în timpul mandatului de președinte pentru că nimeni n-ar concepe că un președinte nu și-a pus CV-ul pe masă când a fost ales. Dacă va fi o acțiune în instanță și se va proba că a fost in '97-2001 ofițer acoperit. Trebuie să privim lucrurile în timp. Astăzi nu s-ar mai putea întâmpla așa ceva. În mod cert, azi nu există ofițeri acoperiți în politică și magistratură. Dar atunci, în 1997, vechea mentalitate a serviciilor încă domina scena publică. Era perioada în care serviciile nu erau reformate. Acum, așa ceva e exclus. Serviciile știu că ar fi ani de pușcărie dacă ar face recrutări în politica ori magistratură", a declarat Traian Băsescu, luni, pentru cotidian central.

Șeful statului a precizat că nu a făcut dezvăluiri despre trecutul lui Ponta în serviciile secrete, ci doar niște "afirmații".

"Eu am făcut afirmații, nu am dezvăluit documente. Bază pe care am făcut aceste afirmații e solidă. În '97-2001, Ponta a fost și procuror, și ofițer acoperit SIE. Această afirmație o susțin în continuare. Nu-i neapărat lucru rău să fi fost ofițer SIE. Dar îl pune într-o situație dificilă dacă vrei să fii președinte", a spus Băsescu.

Traian Băsescu crede că așa-zisa apartenență a premierului la un serviciu de informații îl face vulnerabil în fața șantajului.

"Ponta poate fi santajat de serviciu, de fostul lui ofițer de legătura. Eu nu spun că se va întâmpla, dar președintele trebuie să fie un om liber", a spus președintele.

"Eu nu cred în marea acțiune ca spion al lui Victor Ponta - erau lansate zvonuri că a supravegheat-o pe Carla del Ponte - el era un copil ca experiență, un țânc. El a fost utilizat la altceva. În Parchetul General, uneori mai ajung și oameni de care Serviciul are nevoie să fie făcuți scăpați", a mai declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel