Ponta: Nu a vrut nimeni să comaseze muzeele. Băsescu habar n-are

ponta-victor
ponta-victor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după ultima ședință de guvern din acest an, că nu s-a pus niciodată problema comasării Muzeului Satului cu Muzeul Țăranului Român.

Anterior declarației de presă a premierului, directorul Muzeului Țăranului Român, Virgil Nițulescu, a spus că personalul instituției pe care o conduce se gândește să protesteze în stradă. O astfel de reacție ar surveni dacă, a explicat Nițulescu, așa cum s-a vehiculat în ultimul timp, Muzeul Antipa ar trece în subordinea Ministerului Mediului,  MȚR ar urma să fie administrat de Muzeul Antipa, pentru ca în final MȚR să fie unificar cu Muzeul Satului "Dimitrie Gusti".

"Nu a vrut nimeni niciodată să comaseze niciun muzeu", a fost radical premierul Ponta.

Întrebat de ce i-a transmis lui Gigel Știrbu, la finalul ceremoniei de învestire a liberalului în funcția de ministru al Culturii, "comasați-le", Ponta a răspuns că i-a dat o replică președintelui Băsescu, care l-a avertizat pe Știrbu să unifice Muzeul Satului cu MȚR.

"A fost un răspuns la președinte, care habar n-avea despre ce vorbea", a declarat Ponta.

El a mai explicat că muzeul Antipa, care este cel mai bine manageriat în acest moment, "spre deosebire de altele", are nevoie de extindere.

Prim-ministrul a precizat, referindu-se la recentele divergențe de opinie pe această temă, că "totul e de la acele 6 milioane de euro care trebuie cheltuite anul viitor pentru MȚR".

Virgil Nițulescu a mai spus, luni, în conferință de presă, că lucrările de consolidare în valoare de aproximativ 6 milioane de euro pentru clădirea MȚR vor începe în septembrie anul viitor și vor dura doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel