Ponta: Nu trebuie schimbată constituţia pentru reducerea numărului de parlamentari. Este o diversiune

ponta
ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că nu este necesară schimbarea constituţiei pentru a modifica numărul parlamentarilor, adăugând că este o diversiune.

"Este o diversiune. Vrea să nu discutăm nici anul acesta, nici în timpul alegerilor locale despre problemele de zi cu zi, despre criza economică, despre sănătate, despre ceea ce ne preocupă, ci de cu totul altceva, cum s-a întâmplat şi în 2009." a declarat preşedintele PSD

Ponta a mai spui că doreşte schimbarea constituţiei, dar "în următorul parlament, cel care va fi legitim"

"În al doilea rând, noi vrem să modificăm Constituţia în următorul Parlament, cel care va fi legitim. În actualul Parlament, jumătate dintre parlamentari şi-au schimbat partidul, au trecut dintr-o parte în alta şi e greu să voteze în numele naţiunii. Dacă se doreşte cu adevărat, de către Băsescu şi PDL, reducerea numărului de parlamentari la 300, nu e nevoie de modificare a Constituţiei. Este suficient ca domnul Boc să vină în Parlament cu un proiect, iar noi cei de la USL nu vom vota împotrivă. Domnul preşedinte Băsescu continuă să ne mintă pe toţi vorbind de modificarea numărului de parlamentari ca de o modificare constituţională. Nu este prevăzut acest număr în Constituţie, ci într-o lege. Legea poate fi modificată, fie printr-un proiect al Guvernului Boc, fie prin angajarea răspunderii, fie prin orice altă formă. Nu e nevoie de modificarea Constituţiei. I-am explicat de multe ori lucrurl acesta. Domnul Băsescu îl ştie, dar continuă să dezinformeze, bazându-se pe ignoranţa publicului", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel