Ponta nu se dezice de baronii cu dosare, îl ignoră pe Iliescu

Premierul Victor Ponta spune că nu se dezice de șefii social-democrați ai Consiliilor Județene care au probleme penale, apreciind că aceștia au intrat în vizorul anchetatorilor pentru că sunt din județe unde PSD-ul obține scoruri mari la alegeri. Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu se poziționează de partea așa-zișilor baroni și sfătuiește partidul să nu apere PSD-iști care sunt în conflict cu legea.

"Eu cred că vom lua mai multe voturi, pentru că oamenii ştiu foarte bine. Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa (preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, urmărit penal într-un dosar privind licitaţiile trucate-n.r.), nici de toţi ceilalţi care, doar pentru că sunt din judeţe unde PSD-ul stă foarte bine, au probleme, ştiam cu toţii acest lucru că asta se va întâmpla până în noiembrie", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a arătat spre edilul orașului Piatra Neamț, Gheorghe "Pinalti" Ștefan, pe care, sugerează premierul, procurorii nu l-au mai căutat după ce s-a înscris în partidul lui Traian Băsescu, Mișcarea Populară.

"Ce să fac, să îi spun lui Duicu să treacă la PMP?", a spus Ponta.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, se poziționează la antipod de Victor Ponta, atrăgând atenția că social-democrații cu probleme nu trebuie apărați de partid.

"Justiția trebuie să-și facă datoria, indiferent despre cine este vorba și partidul nu poate să apere oameni care intră în conflict cu legea. Asta nu compromite partidul, ba din contră. Deci fiecare, indiferent de poziția lui în partid sau în afara partidului, în același timp este responsabil în fața legii și respectării legilor, de aceea nu este nicio contradicție între interesul de partid și respectarea legilor și instituțiilor statului", a declarat fostul președinte Iliescu pentru stiripesurse.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel