Voinea: Semnătura lui Băsescu, indispensabilă. Board-ul FMI nu va mai discuta acordul în decembrie

Liviu Voinea, Victor Ponta
Liviu Voinea, Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anunțat că decizia președintelui Traian Băsescu de a respinge acordul Guvernului cu FMI anulează, practic, această înțelegere. Deși șeful statului a precizat că Executivul poate  trimite memorandumul mai departe fără semnătura sa, ministrul Bugetului spune că acest lucru nu se va întâmpla.

Întrebat cum comentează hotărârea președintelui Băsescu, Ponta a replicat scurt, pentru Mediafax: "Nu mai avem, practic, acord cu FMI și CE".

Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, a declarat, la Realitatea Tv, că înțelegerea cu creditorii internaționali nu este operațională fără semnătura președintelui.

"Am decis să nu aprob acest memorandum, pentru că pe pagina a 3-a este făcută mențiunea, la obligațiile pe care și le asumă guvernul, majorarea accizei la carburanți cu 0,7 eurocenți pe litru", a declarat Băsescu, marți, în timpul unei conferințe de presă.

Voinea a mai precizat că acordul este în vigoare, însă board-ul FMI nu va mai discuta pe 18 decembrie, așa cum era programat, scrisoarea de intenție și memorandumul cu România.

"Nu comentez din punct de vedere politic. Tehnic, guvernul şi-a făcut datoria. Interesul României este de a avea un acord cu partenerii internaţionali. Aceasta e garanţia că românii vor trăi bine. Existenţa acestui acord reduce costurile la care România se împrumută pe pieţele externe şi asigură că în România vin mai mulţi bani pentru că trebuie să plătim o co-finanţare mai mică la fondurile europene", a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel