EXCLUSIV  Ponta nu are treabă cu Noua Stângă, dar nu exclude afilierea la un alt nou partid

„Știu că nu sunt eu în acest partid Noua Stângă”, a spus fostul premier Victor Ponta atunci când a fost întrebat, la Interviurile DC News, despre ipoteza lansată săptămâna trecută de sociologul național Marius Pieleanu referitoare la înființarea unui nou partid, Noua Stângă. 

„Știu că nu sunt eu în acest nou partid, Noua Stângă, pentru simplul motiv că eu, de când am intrat în PSD, în urmă cu 15 ani, am fost la dreapta PSD-ului, adică în centru întotdeauna. Și eu cred foarte mult că este loc de un alt partid în România, unul pe o zona naționalistă – un pattid care să strângă un tip de dorință de suveranitate, de națiune, mai mult decât o fac PSD-ul și PNL-ul care, chiar dacă nu cred, zic “Da, da, noi suntem cu Europa”. Și există și un loc în zona de centru, dacă PSD-ul s-a dus mult mai mult în stânga cu măsurile sociale, PNL-ul are un discurs de stânga de fapt – ei sunt tot cu salarii, cu pensii, din cauza aceasta nici nu și-au găsit locul, în sensul că n-am văzut măsuri economice liberale din partea PNL-ului și nici n-ai de la cine să vezi”, a spus Ponta, care a comentat și pe marginea unei posibile afilieri la un alt partid.

„Aș fi rămas independent cu siguranță. Aș fi susținut guvernul Grindeanu, dar, dacă va exista un alt proiect în care pot face mai mult decât să stau pe margine, în tribună, ca la PSD, nu vreau să spun că nu aș accepta. Da, pot să fac și altceva”, a adăugat Victor Ponta când a fost întrebat ce ar fi făcut dacă Liviu Dragnea i-ar fi acceptat demisia.

„Exclud să mă alătur unui oricărui alt partid existent acum în România. Cât timp fac politică și cât timp pot să fac în PSD deocamdată, da, pot face și în altă parte (un nou partid - n.r.)”, a conchis fostul premier Victor Ponta la minutul 1:03:30.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel