Ponta, nominalizat premier. De către Antonescu

Ponta Antonescu
Ponta Antonescu

Noul premier al României, în situaţia în care moţiunea de cenzură a Opoziţiei va fi adoptată, ar putea fi rpeşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni co-preşedintele USL Crin Antonescu, care a precizat că varianta unui premier tehnocrat nu e agreată de USL.

„Primul criteriu pe care se propune un premier e conformaţia majorităţii parlamentare care îl susţine. Noi avem astfel de criterii, domnul Băsescu are altele“, a spus Antonescu. Întrebat dacă acest posibil candidat de premier va fi liderul PSD, Victor Ponta, Antonescu a răspuns: „După toate probabilităţile, poate să fie domnul Ponta, pentru că în actuala conformaţie putem merge pe un premier al PSD, care are cei mai mulţi parlamentari“, a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

Antonescu a precizat că USL nu are o variantă cu un premier tehnocrat.

El a mai arătat că, în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu nu ar accepta candidatul USL, atunci s-ar proceda la suspendarea şefului statului.

„Dacă acum o majoritate în jurul USL ar propune un candidat de premier şi Traian Băsescu să nu-l accepte, atunci procedăm la suspendare, cum e normal. Cred că, indiferent ce reguli ar pune în Constituţie domnul Traian Băsescu, această suspendare s-ar transforma în destituire“, a spus Antonescu.

El a admis, însă, că în acest moment nu există o majoritate parlamentară care să adopte moţiunea de cenzură şi să facă posibilă numirea unui nou candidat de premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel