Ponta, mesaj pentru ANAF: Nu vreau abuzuri! Câte afaceri au închis inspectorii Fiscului

Premierul Victor Ponta a atenționat inspectorii ANAF, la începutul ședinței de guvern de joi, că nu vrea să existe abuzuri și a cerut Fiscului ca până marți să finalizeze propunerile de modificare a legislației, în baza cărora comercianții cu sume nefiscalizate mai mici de 300 de lei vor fi doar amendați, nu închiși.

Șeful Guvernului a arătat că 232 de afaceri au fost închise în urma controalelor foarte severe din ultima perioadă ale inspectorilor ANAF.

"Vreau să nu existe abuzuri și vreau să vă rog ca până marți să veniți cu modificarea așa cum am discutat-o și cu șeful ANAF și cu justiția, până la suma de 300 de lei amendă, adică să nu luăm din prima măsura cea mai dură, ci să fie una care să-l ardă la buzunar pe cel care nu respectă legea. Oricum, efectele sunt mai mult decât vizibile. Am verificat legea cu casele de marcat, înțeleg că e din 1999 și în primele trei luni ale anului 2015 s-au mărit casele de marcat cu 25%. La fel, cel care plătesc corect și dau bon au simțit creșterea vânzărlior", a declarat Ponta.

Ponta spune că este firesc să existe reacții în astfel de cazuri, dar a atacat "campania evazioniștilor, care fac campanie la televizor să rămână evazioniști".

"Vorbesc de cei care chiar au avut dreptate și pe care chiar trebuie să-i protejăm", a punctat prim-ministrul. 

Măsurile ANAF, schimbate. Gelu Diaconu explică de ce e nevoie de controale dure

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel