Ponta, mesaj către Guvern și CSAT: Asta avem nevoie de la americani

Fostul premier Victor Ponta a afirmat duminică, într-o postare pe pagina sa de socializare, că Guvernul, CSAT şi Parlamentul trebuie să decidă să achiziţioneze tehnică de luptă doar de producţie americană, deoarece românii sunt săraci şi trebuie să cheltuie cu o gândire pragmatică. 

"Trebuie luate de către Guvern şi CSAT (şi apoi votate în Parlament) alte două decizii: 1. Pentru că suntem săraci şi trebuie să cheltuim banii şi cu o gândire pragmatică achiziţionăm tehnică de luptă doar de producţie americană!!! Nu suntem nici bogaţi ca Arabia Saudită şi nici nechibzuiţi ca Grecia să luăm de la toţi. 2. Ne ţinem de cuvânt şi de o logică strategică şi primul lucru cumpărăm a doua escadrilă de avioane F16 (plus, dacă se poate, Rachete defensive "Patriots") ca să contăm în Secolul 21 - nu în războaie care nu vor mai exista decât în cărţile de istorie. Asta înseamnă gândire strategică şi decizii în interes naţional. Altfel vom continua să mutăm steagurile la conferinţele de presă şi să scufundăm nave ruseşti cu vapoare cu oi!!!!", a menţionat Ponta. 

El a subliniat că la şapte ani de la semnarea Parteneriatului Strategic, "liderii români au dat din gură şi au făcut fix nimic", cu excepţia achiziţionării celor 12 avioane F16 şi operaţionalizării Bazei de la Deveselu. Ponta a adăugat că americanii aşteaptă de la liderii români decizii şi bani investiţi în dotările militare, în condiţiile în care SUA este singurul aliat al României care poate să şi livreze securitate. 

Amricanii așteaptă decizii și bani

"Americanii aşteaptă decizii şi bani - cu recunoştinţa aţi văzut ce mult mi-a 'mulţumit' mie şi celor din PSD Dl Ambasador Klemm că am luat F16 şi am făcut Deveselu ....În 7 ani de la Semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA toţi liderii români au dat din gură mult şi au făcut fix nimic - cu două excepţii : 1. decizia Guvernului din 2013 prin care am achiziţionat şi plătit modernizarea celor 12 avioane multirol F16 - ( acum toţi îşi fac poze şi se laudă cu ele) 2. Munca efectivă a Guvernului pentru infrastructura şi operaţionalizarea Bazei de la Deveselu ( aici în mod special s-au implicat Mircea Duşa, Gabi Oprea şi Liviu Dragnea - niciunul nu a fost invitat la Ceremonia de deschidere)! În rest vorbe, minciuni, aberaţii şi iar multe vorbe", a afirmat fostul premier. 

El a mai menţionat că în relaţia cu SUA nu sunt suficiente numai promisiunile preşedintelui ţării, Guvernului şi ale unor lideri politici referitoare la înzestrarea militară. 

"În stilul nostru de băşcălie (la care categoric putem fi campioni mondiali) unii ar putea spune că e clar că nu ne trebuie corvetele pe care Cioloş dorea să le cumpere la preţ dublu din Olanda/ şi nici transportoarele blindate pe care nişte smecheri suspuşi şi transpartinici tot ne împing să le luăm din Germania - de parcă ne pregătim iar pentru Al Doilea Război Mondial sau vrem neapărat să oferim ţinte de antrenament pentru rachetele şi aviaţia altora. Însă pe 24-25 mai la Bruxelles are loc Summitul NATO / noi vom fi reprezentaţi 'activ şi dinamic' de Dl Iohannis, care va fi pomenit în ştiri doar dacă iar mută din greşeală steagul Marii Britanii. Altfel vorbele goale ale Doamnei Dobrovolschi şi gata. Ori singurul nostru aliat militar care poate să şi livreze securitate (vorbesc de SUA) aşteaptă mai mult de atât. Promisiunile şi ale preşedintelui şi ale Guvernului (normale) ca şi ale unor lideri politici (cam ridicole) care vor să se arate că ei decid sau fac concurs de proamericanism nu sunt suficiente", a adăugat Ponta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel