Ponta merge la Congresul PSD. Există, însă, o condiție

Victor Ponta - Pro Romania
Victor Ponta - Pro Romania

În direct la România TV, Victor Ponta a răspuns unor întrebări adresate de analistul politic Bogdan Chirieac. 

Bogdan Chirieac: În ceea ce privește partidul dumneavoastră, veți avea un candidat unic la președinție sau veți insista acum pe ideea pe care ați avut-o acum câteva zile ca PSD și PRO România să aibă un candidat comun la președinție?

”Ba chiar și ALDE puteți să adăugați pe această listă pentru că altfel, azi, așa cum arată sondajele, poate dumneavoastră aveți alte date, dar eu am niște date clare care spun că, azi, în turul doi vor intra Klaus Iohannis și candidatul USR, cine va fi acela, Dacian Cioloș, Dan Barna. Iar dacă PSD își pune un candidat, ia 15%, PRO România ia 10%, ALDE ia 5%, nu o să intre niciunul din zona de centru stânga în turul doi, ceea ce e foarte rău. Eu cred că ar trebui să fie un candidat de centru-stânga, care să intre în turul doi cu domnul Iohannis. Poate nu îl bate, dar măcar participi în finală”, a precizat Victor Ponta în direct la România TV. 

Cine va fi candidatul comun la prezidențiale

Bogdan Chirieac: Asta ar însemna ca PSD să pună un candidat, ca fiind partidul cel mai mare, un candidat pe care să îl agreați și dumneavoastră?

”Tocmai asta cred că dacă PSD vine și zice: domne, eu sunt partidul mai mare, ne-am pus un candidat și dacă vreți gustați-l dacă nu, nu, nu cred că va vrea nici domnul Tăriceanu, nici noi, dar putem găsi o personalitate care să fie acceptată de toată lumea, din aceste trei partide și care să fie un adversar redutabil pentru domnul Iohannis. Noi l-am propus pe domnul Sorin Câmpeanu, pentru că dumeneavoastră știți foarte bine, domnule Chirieac, că și cei din PSD și cei din ALDE îl respectă, se înțeleg bine, nu au ce să îi reproșeze. Dar trebuie să găsim o personalitate acceptabilă pentru alegătorii noștri, nu pentru liderii politici”, a răspuns Victor Ponta. 

Victor Ponta, la Congresul PSD

Bogdan Chirieac: Dacă doamna Dăncilă vă invită la Congresul de pe 29 iunie, veți merge?

”Nu mi-a pus nimeni această întrebare. Am o scurtă ezitare. Domnule Chirieac, așa cum m-a invitat domnul Iohannis la Cotroceni și m-am dus și am spus ceea ce gândesc, deși unele lucruri nu cred că i-au plăcut lui Iohannis, da, orice partid care mă invită la congresul lui, m-aș duce, cum să nu. Nu mi-am pus problema. Eu cred că trebuie să existe dialog”, a mai precizat Ponta la România TV.

Vezi și: Ponta, prima reacție după eșecul moțiunii de cenzură 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel