Urmărește emisiunea live


Ponta: mă voi sfătui cu Năstase, după eliberarea sa

Ponta Năstase
Ponta Năstase

Premierul Victor Ponta a vorbit, marţi seara, despre hotărârea instanței conform căreia Adrian Năstase va fi eliberat condiţionat. Primul-ministru s-a declarat bucuros de verdict și a adăugat că în ceea ce priveşte viitorul politic al lui Năstase, se vor sfătui împreună după ce fostul premier se va întoarce în sânul familiei.

„Seara de anul trecut când s-a pronunţat condamnarea la închisoare cu executare a domnului Năstase a fost un şoc pentru mine. Astăzi m-am bucurat foarte tare de verdictul instanţei şi mă bucur enorm că va fi din nou liber, în primul rând alături de familie”, a declarat Victor Ponta într-o intervenţie telefonică la România TV.

În ceea ce priveşte prezenţa ulterioară a lui Adrian Năstase în politică, Ponta a spus că va sta de vorbă cu cel care i-a fost mentor.

„Sunt două lucruri aici. Primul e să stea cu familia, să treacă peste aceste luni. În al doilea rând, Adrian Năstase este un om foarte voluntar şi ştie ce are de făcut în viaţă. Până una alta, eu am învăţat politică de la dânsul, nu el de la mine. Vom vorbi, ne vom sfătui...”, a spus preşedintele PSD.

Ponta a apreciat că situaţia în care se află Adrian Năstase acum este rezultatul adversităţii pe care a arătat-o față de preşedintele Traian Băsescu.

„A fost cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu, iar dacă nu toate, foarte multe dintre problemele sale i s-au tras de la faptul că Traian Băsescu nu i-a subestimat forţa de adversar politic”, a afirmat Ponta.

Acesta a mai menţionat că statutul PSD, de cel mai important partid postdecembrist, se datorează, în primul rând, lui Ion Iliescu şi apoi lui Adrian Năstase.

La observaţia că funcţia deţinută de către Adrian Năstase anterior întemniţării sale, aceea de preşedinte al Consiliului Naţional, este vacantă Ponta a răspuns:

„Nu s-au făcut şi nu se vor face alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Orice alegere pentru o funcţie ocupată anterior de către Adrian Năstase ar fi fost un gest nepotrivit”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel