Ponta: Lucrurile s-au mișcat mai repede cu Manoloiu, față de când Băsescu m-a făcut dottore

În cazul chestorului Constantin Manoloiu, lucrurile s-au mișcat mai repede ca atunci când președintele Traian Băsescu l-a făcut ”dottore” pe Victor Ponta, a comentat, luni, premierul în legătură cu audierea șefului Direcției pentru Evidența Populației la Parchetul ICCJ.

Premierul Victor Ponta, întrebat, luni, cum comentează faptul că şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Constantin Manoloiu, a fost audiat la Parchet în condiţiile în care acesta fusese ameninţat de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a răspuns: "Când domnul preşedinte Băsescu m-a făcut «dottore», într-o săptămână s-au mişcat lucrurile. Acum cu domnul Manoloiu s-au mişcat mai repede".

Toți cei amenințați de către președintele Traian Băsescu - persoane sau instituții - vor beneficia de sprijinul și protecția legii, a ținut premierul Victor Ponta să-i asigure pe cei vizați, dar care au procedat ”legal”.

"Eu vreau să spun un singur lucru, dincolo de nefirescul situaţiei în care orice om care îl nemulţumeşte pe Traian Băsescu are imediat un necaz. Vreau să spun că toţi oamenii ameninţaţi de Traian Băsescu (...) toate instituţiile care sunt supuse în aceste zile presiunilor şi ameninţărilor nu trebuie să se teamă. (...) Din punctul meu de vedere, toţi cei care au procedat legal (...) se vor bucura de sprijnul şi de protecţia legii şi a instituţiilor ţării”, a spus Ponta.

Chestorul Constantin Manoloiu, șeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, a fost pus oficial sub acuzare, luni, împotriva ofiţerului de poliţie fiind declanşată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, întrucât în calitate de director al direcției  nu a respectat dispoziţiile art.5 din HG 682/7 iulie 2012 pentru stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui României.

La ieșirea de la sediul Parchetului, chestorul Constantin Manoloiu a declarat că nu își va da demisia, întrucât este un profesionist, iar învinuirea "nu are relevanţă, ea vine şi se duce", promițând că este ”garantul că toate cifrele vor fi corecte”.

De asemenea, chestorul Manoloiu a menționat că a executat un ordin de informare către ministrul de Interne, Ioan Rus, atunci când a comunicat MAI "că nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, deoarece această atribuţie revine exclusiv Autorităţii Electorale Permanente", dar că nu el a comunicat Curții Constituționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel