Ponta: Băsescu a furat împreună cu "gaşca lui de mafioţi"

Președintele suspendat, Traian Băsescu, nu  a scăpat de acuze nici la Iași, la mitingul USL de duminică. "Vreau ca Băsescu să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ce a furat românilor", a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta le-a spus, duminică, oamenilor prezenţi la mitingul USL de la Iaşi, că Traian Băsescu trebuie să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ceea ce a furat poporului român, numindu-l "trădător şi corupt" care a furat împreună cu "gaşca lui de mafioţi".

"Am venit astăzi aici să vă spun cu inima deschisă că eu voi vota «da» la referendum şi să vă spun că am încredere că poporul român, în majoritatea absolută, va veni să voteze «da» la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu. Vreau să ajungă în faţa legii şi să plătească pentru ce a furat poporului român", a afirmat Ponta.

El a spus că în urmă cu un an şi jumătate, în 24 ianuarie, Traian Băsescu, "preşedintele trădător al României", a venit în Piaţa Unirii din Iaşi, iar primii care i-au spus "pleaca acasă, trădătorule, au fost cadrele militare disponibilizate.

  "Apoi întreaga piaţă i-a spus «pleacă acasa, coruptule şi tradătorule, apoi întreaga Românie i-a spus «pleacă acasă, coruptule şi trădătorule». Eu şi Crin Antonescu ne-am dat seama atunci că datoria noastră faţă de dumneavoastră este să îl aducem pe Traian Băsescu în faţa judecăţii românilor, iar pe 29 iulie veţi judeca şi veţi spune «da» pentru demiterea lui Băsescu", a mai spus premierul.

Aproximativ 15.000 de persoane participă, duminică, la mitingul USL din Piaţa Unirii din Iaşi, la care sunt prezenţi preşedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomniţiei, Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean, Romeo Stavarache, Daniel Constantin, Gheorghe Nichita.

Oamenii, care au venit cu autocare din mai multe judeţe ale Moldovei, scandează "Jos Băsescu" şi au pancarte cu mesaje precum "Trimitem dictatorul cu vaporul", "A minţit, demite-l", "Da la referendum".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel