Ponta, la bilanțul DNA: Dacă aș fi procuror, l-aș ancheta pe Băsescu

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la bilanțul DNA pentru anul trecut, că l-ar ancheta pe președintele Traian Băsescu dacă ar fi procuror anticorupție, catalogându-l pe șeful statului drept "cel mai corupt om din această țară".

Prim-ministrul a pledat pentru un sistem de justiţie care să se bucure de sprijinul unei părț covârșitoare a populației, fără "scurgeri" în presă şi în care arestările preventive sunt excepţii.

Ponta a mai spus, în registru ironic, că a analizat dacă ideea participării la bilanțul DNA este una bună, existând riscul să fie acuzat că urmărește să "preia" controlul politic asupra instituției. Șeful Guvernlui a adăugat însă că nu a putut să rateze ocazia de a avea breaking news-ul "Ponta la DNA".

Întrebat de presă pe cine ar ancheta dacă ar fi procuror anticorupţie, Ponta a răspuns: "Pe Traian Băsescu, bineînţeles. Cine este cel mai corupt om din această ţară? Traian Băsescu de departe, locul doi e aşa de departe...".

La intervenția jurnaliștilor, care au arătat că și Traian Băsescu l-a numit hoț pe el,  Ponta a dăugat că "hoţul strigă hoţii întotdeauna".

Victor Ponta este de profesie procuror. Premierul a absolvit Facultatea de Drept  a Universității București în 1995, specializarea Drept penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel