Ponta: Interzicerea dreptului unui deputat să intre în Parlament, un precedent periculos

Victor Ponta a criticat miercuri, la România TV, decizia procurorilor DNA de a-i interzice deputatului Sebastian Ghiţă să-şi exercite funcţia de parlamentar, spunând că este "un precedent grav".

"Vreau să spun doar două lucruri: nimeni nu poate să facă presiuni să îmi dau demisia. Sunt un om pe picioarele mele și doar cei care m-au numit în funcții pot să îmi ceară demisia", a zis Victor Ponta.

"Nu am auzit niciodată în istoria unei democrații ca unui membru al Parlamentului să îi fie interzis de către un procuror să meargă în Parlament. Este un precedent extrem de grav. Nu s-a întâmplat nicăieri așa ceva. Se mai întâmplă în dictaturi. Nu cunosc baza constituțională. Este ceva ce mi se pare absolut în afara regulilor democratice.

Nu știu dacă România mai este o țară democratică. Orice decizie poate fi cenzurată. Eu vorbesc de un principiu aici - de faptul că un parlamentar nu poate să meargă în Parlament. Ce făceam dacă azi la Codul Fiscal un procuror interzicea la 100 de parlamentari să vină la vot și Codul nu trecea", a zis Victor Ponta, la România TV, despre interdicția primită de deputatul Sebastian Ghiță dată de procurorul de la DNA Prahova care instrumentează Dosarul Hidro Prahova în care este implicat și cumnatul premierului.

VEZI ȘI: Sebastian Ghiță la DNA: "Mă gândesc că ar fi bine să nu se întâmple lucruri rele, dar nu poţi să ştii"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel