Ponta: În perioada interimatului nu voi face numiri la DNA și PÎCCJ

ponta mj
ponta mj

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, că nu va face numiri la DNA sau să schimbe procurorul general în perioada interimatului la Ministerul Justiției, acesta arătând că are   „un angajament personal” faţă de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

[caption id="attachment_218450" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

În cadrul unei conferințe de presă, Victor Ponta a răspuns unei întrebări care se refera la posibilitatea schimbării șefului DNA și a procurorului genereal, acesta declarând că:   „Am un angajament al meu personal, nu un angajament legal, dar un angajament personal care are valoare pentru mine. Am un angajament faţă de președintele Comisiei Europene, domnul Barroso, care a fost corect cu noi, spre deosebire de doamna Reding”, a spus Ponta.

 El a precizat că este vorba de „un angajament foarte clar în care am spus că numirea noului șef al DNA și numirea noului procuror general se vor face în baza unei proceduri transparente de selecție a celor care vor să candideze pentru aceste funcții şi îmi voi respecta acest angajament”.

 „Cred foarte mult în independența reală a procurorilor. Și o spun nu ca ministru interimar al Justiției, ci ca fost procuror. Cred foarte mult că funcțiile politice, fie că e vorba de președinte al țării, de prim ministru sau ministru al Justiției, nu trebuie să aibă un alt rol decât unul formal în numirea procurorilor, în viața de zi cu zi a Justiției”, a spus Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel