Ponta: În decembrie, posibile alegeri parlamentare și prezidențiale

Invitat la Realitatea TV, premierul Victor Ponta a declarat, luni, că speră ca decizia CCR  să nu mai fie amânată şi ca în decembrie, România să poată avea alegeri prezidenţiale şi parlamentare în același timp.

Iată principalele idei care au reieșit din intervenția premierului la Realitatea TV:

- În primul rând, dvs aţi invocat adresa din 3 august, în mod corect. În acea adresa se cerea Guvernului să actualizeze listele. Au urmat trei adrese. Ultima este din 16 august, în care ni se cerea cifre referitoare la cetăţenii români, care ar urma să fie pe listele permanente. noi am pus în primul rând ce prevede legea 70. Am pus datele de la MAI şi de la MAE

 - Nu vreau să intru în detalii tehnice, că o să spun că domnul Zegrean că legea lasă loc de interpetări. Eu am trimis datele, ce va face CCR nu ştiu să vă spun. Astăzi de la ora 17, Guvernul nu mai are ce face. Guvernul nu mai are niciun fel de atribuţii în acest proces.

 - Eu nu ştiu câţi oameni sunt înscrişi pe aceste liste. CCR nu va decide în funcţie de oameni, ci trebuie să decidă dacă jumătate din români au fost la referendum. Ne-au şi fost cerute cifre dintr-un motiv simplu: cetăţeanii români din afară, nu am primit numele persoanelor, ci doar cifrele. În acest moment ştim câţi cetăţeni români de 18 ani există în toată lumea. Tocmai asta poate să ajute la verificarea cifrelor pe care le aveţi în faţă. 35.000 de români sunt decedaţi sau în închisori.

- Nu cred ca CCR va decide pe baza datelor furnizate de Guvern. CCR nu analizează probe. Ei iau o decizie în ceea ce consideră dânşii că reprezeintă listele electorale permanente.

- Datele semnificative le-am primit de la toate ţările, în principal de la cele care aveau comunităţi importante.

 - Legea CCR se ia, în cazul referendumul cu 6 la 3. Cu cvorum. Iată că s-a ajuns la cvorum şi la CCR.

- În primul rând, evident că îmi doresc foarte mult ca mâine să se ia o decizie. Oricum o fi, albă, neagră. Pentru că orice prelungire, înseamnă o prelungire a instabilităţii. e clar că toate datele pe care le putea folosi CCR, practic le au. Nu ştiu ce ar mai putea cere mâine.

 - Dacă mâine şase judecători vor decide validarea referendumul. Evident că Traian Băsescu va reveni la masa verde, ca preşedinte. Avem obligaţia faţă de toţi

 - Vom depune plângeri penale, ca să vedem, să vedeţi si voi, daă în cazul unor plângeri depuse împitriva PDl, reacţia parchetului este identică.

-  CSM-ul nu vrea să vină din vacanţă ca să ia act de demisia Monei Pivniceru. Noi suntem al guvernare. La putere se află Băsescu şi PDL-ul., e un fapt asta.

 - Nu cred că Băsescu va demisiona. Cred că ne-a dovedit la toţi că nu va pleca în mod democratic de la Cotroceni. În orice altă ţară din Europa şi nu numai, pleci a doua zi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel