Ponta îl susține pe Iohannis după criticile privind declarațiile de la CSM

Klaus Iohannis a fost criticat de Monica Macovei după declarațiile făcute marți la CSM.

VEZI ȘI: Adevărul despre relația Ponta-Iohannis

"Am văzut propunerile de marți ale domnului Klaus Iohannis. Sunt două propuneri pe care le consider bune, dar pe care trebuie să le mai discutăm. Dacă le-aș fi promis eu, reacția doamnei Macovei ar fi fost mult mai virulentă. (...) În sistemul constituțional din România poți să ai succes doar dacă președintele și premierul lucrează împreună", a zis Victor Ponta la România TV.

Propunerile lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis vede necesară o discuție despre includerea Procurorului General în Consiliul Suprem de Apărare a Țării și propune ca CSM, Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetul General să aibă inițiativă legislativă.

"Este util să luăm în discuție dacă, nu cumva, între membrii CSAT ar trebui să se regăsească și Procurorul General. Nu persoana anume, ci instituția Procurorului General. De asemenea, cred că CSM, Înalta Curte și Parchetul General ar trebui să poată avea inițiativă legislativă pentru că reprezintă instituțiile de aplicare a legii, respectiv de guvernare a Justiției", a declarat șeful statului.

Critici aduse de Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru afirmațiile din ședința CSM cu privire la ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

"Sunt surprinsă de aceste declarații și deja am întrebări despre cum vede Iohannis mersul justiției de acum înainte. Sunt declarații care seamănă cu ce spune PSD despre politicienii care sunt anchetați. Justiția e una dintre puterile de stat, iar acest lucru traduc cu a lăsa mai moale anchetele în cazul celorlalte două puteri: Guvernul și Parlamentul, deci miniștri și parlamentari", a spus Monica Macovei, la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel