Ponta îl persiflează pe Iohannis: ”A bătut cu pumnul în masă și …”

Premierul Victor Ponta l-a ironizat joi seara pe președintele Klaus Iohanns. Șeful Executivului a declarat că președintele "nu a înțeles despre ce este vorba" când a calificat drept "deplasată" dorința sa de a participa la Consiliul European. Primul-ministru a afirmat că fiecare trebuie să își îndeplinească atribuțiile prevăzute de Constituție.

"Cred că nu a înțeles despre ce e vorba. Domnia sa - eu o zic tot timpul și nu o zic în niciun fel negativ - dar are așa o aroganță și ne privește pe toți cu superioritate și asta îl împiedică uneori să citească lucrurile importante. (...) Fiecare e bine să meargă acolo unde are el treabă. Președintele țării are treburile lui prevăzute în Constituție. (...) La Consiliul European, când sunt probleme de Guvern ... de aceea merge doamna cancelar Merkel, de aceea merg ceilalți prim-miniștri, pentru că altfel pățim ca aseară. Dl Iohannis a fost acolo și a zis: 'Da, o să luăm refugiați și o se ocupe Guvernul'. Păi, Guvernul sunt eu", a declarat Victor Ponta, într-o intervenție telefonică la România TV.

Vezi și: Klaus Iohannis: Acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European

El a adăugat că, "strict politic", nu-și dorea să meargă la Consiliul European, pentru că, după votul din Consiliul JAI, România nu era într-o situație prea bună.

"Am rămas noi cu Ungaria, cu Slovacia, cu Cehia împotriva restului Europei. Deci, nu era vorba de calcul politic. Dl Iohannis, când nu e arogant, înțelege. Când e arogant nu înțelege despre ce e vorba. (...) O să ne ocupăm și de chestiunea primirii refugiaților, pentru că ați văzut ce puternic a fost dl Iohannis: a bătut cu pumnul în masă și a rămas ca europenii, nu ca noi", a continuat premierul.

El a precizat că România trebuia să procedeze în chestiunea refugiaților la fel ca Polonia.

"Trebuie să ne spunem punctul de vedere și după aceea să încercăm să ne înțelegem obligațiile și drepturile ca membri UE. Mie nu îmi place când votăm cu Ungaria împotriva restului Europei. De principiu vorbesc. Dar e dreptul domniei sale, ne-am înțeles acum, decizia e luată, nu o mai schimbă nimic", a conchis Victor Ponta.

Citește și: Ponta, reacție-fulger după declarația usturătoare a lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel