Ponta îl lasă pe Băsescu fără vila de la Covasna

vila-protocol-covasna
vila-protocol-covasna

Printr-o ordonanță de urgență, adoptată în ultima ședință de Guvern din acest an, vila Covasna, în care președintele Traian Băsescu a petrecut Revelionul de anul trecut, împreună cu familia sa și cuplul Elena Udrea – Dorin Cocoș, a fost transferată la Ministerul Apărării Naţionale, condus de Mircea Duşa.  

Fosta vilă de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu din Covasna, în care președintele Traian Băsescu a petrecut mai multe zile în vacanțele de vară, dar și Revelionul de anul trecut, a fost scoasă din lista imobilelor de protocol la care au acces demnitarii pentru a fi trecută la Ministerul Apărării Naţionale, condus de Mircea Duşa, care este şi lider al PSD Harghita, scrie Gândul.

Situată în Covasna, pe str. Zânelor, nr.10, fosta fosta vilă de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, dispune de subsol, parter şi etaj, are o suprafaţă construită de 1.274 de metri pătrați şi teren de 17.107 de metri pătraţi, cu o valoare totală de inventar 5,3 milioane de lei.

Explicaţia oficială: “necesitatea stringentă a identificării şi transmiterii în administrarea MApN a unui imobil care să corespundă exigenţelor speciale ale cooperării internaţionale în domeniul militar”.

Potrivit sursei citate, transferul vilei Covasna la MApN s-a făcut prin OUG 114/2013, care prevede și cedarea de către RA-APPS a altor două hoteluri de protocol, unul de cinci stele la Olăneşti şi altul de două stele la Covasna, primul Serviciului Român de Informaţii, cel de-al doilea Bisericii Ortodoxe Române, pentru Episcopia Harghitei şi Covasnei.

Ordonanța, adoptată în ședința din 18 decembrie, nu a fost menţionată în niciun document public: nici în proiectul ordinii de zi anunţate înaintea şedinţei, nici între cele 5 ordonanţe de urgenţă comunicate ca fiind singurele aprobate, dar a fost publicată în Monitorul Oficial pe 24 decembrie.

După ce în 2007, guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu a întocmit o listă cu vile de protocol pe care vrea să le vândă sau să le valorifice, pe care se afla și vila din Covasna, președintele Traian Băsescu a făcut o solicitare expresă Executivului ca imobilul să fie îndepărtat de pe lista celor care urmează să fie vândute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel