Ponta îl face nebun și iresponsabil pe Băsescu

Premierul Victor Ponta a fost, duminică seara, invitatul lui Cătălin Striblea la România TV, unde principalele teme au fost privatizarea CFR Marfă şi  avizul pe care Guvernul îl aşteaptă de la CSAT, dar și fondurile de coeziune care au fost negociate de Traian Băsescu în defavoarea României, în condițiile în care toate țările au obținut între 2.000-2.500 de euro pe cap de locuitor, iar România abia dacă  are 1.000 de euro. Declarația președintelui, referitoare la acțiunea neautorizată de aducere a lui Hayssam, este considerată o nebunie de Ponta.

Premierul Victor Ponta a reluat din nou tema privatizării CFR Marfă, afirmând că  „dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă“, aceasta nu va fi făcută.

Deosebit de acid a fost premierul la adresa lui Traian Băsescu, referitor la fondurile europene, care cita dintr-un raport al Comisiei Europene că Executivul dă dovadă de lipsă cronică de implicare în acest domeniu.

"Toate cele 28 de ţări se află în acest moment în procedura de negociere a viitorului acord 2014-2020 cu Comisia Europeană. Dintre acestea, doar șapte țări, printre care și România, pentru că eu i-am cerut asta ministrului Teodorovici, corespondează tot timpul cu Comisia Europeană, pentru că aici este vorba despre o negociere foarte dură. Noi vrem să punem bani mai mulți la infrastructură, CE zice că trebuie să puneți bani mai mulți la POSDRU, noi spunem că pentru România mai important este să facem cadastru de exemplu, ei zic să folosim banii pentru altceva. Repet, doar șapte țări au început să trimită drafturi. Noi am trimis vreo trei până acuma.

Cea ce citează Traian Băsescu este un document al unei direcții din Comisia Europeană. Este un funcționar care discută cu un funcționar din România", spune Ponta.

Ponta a spus că Traian Băsescu citează mai degrabă dintr-un document al misiunii noastre de la Bruxelles, ambasada noastră. "Ideea că preşedintele ţării, cu steagul în spate, vorbeşte despre ceva neasumat de nimeni şi care se află în curs de negociere, eu vă spun, că e un act de subminare a intereselor ţării. Lasă să negociem cu Uniunea Europeană".

"Anvelopa pentru fondul de coeziune este  negociată de domnul președinte Băsescu în luna februarie în defavoarea României. Suntem țara, alături de Bulgaria, care am obţinut cei mai puţini bani pe coeziune, deși avem nevoia cea mai mare. Raportat la Ungaria, Cehia, Polonia, Slovacia,  noi avem în jur de 1.000 de euro pe cap de locuitor, toate celelalte ţări au în jur de 2.000-2.500. Deci, în februarie, domnul Băsescu a făcut un deal prost pentru România, obținând foarte puțini bani, iar acum, când vrem să negociem cât mai bine, vine și ne  sabotează. Mi se pare un semn de iresponsabilitate. Eu, cât o să pot, o să îl ignor şi sper că nu lansează în fiecare zi un partid pentru doamna Udrea", a mai afirmat Victor Ponta.

Nebunia cu operaţiunea neautorizată de aducere a lui Hayssam a creat impresia pentru cei care au participat că au făcut ceva ilegal

Despre răpirea jurnaliștilor în Irak, în 2005, Ponta spune că Băsescu ne-a minţit, că ar şti multe alte lucruri. "Ne-a minţit în legătură cu toată afacerea. Cred că răpirea jurnaliştilor a deturnat un scop politic şi electoral. Penitenciarele ar fi trebuit să dea un comunicat. Preşedintele a discutat cu mine, dar nu în CSAT.  Sper să spună Hayssam şi cum a plecat. Nu am aflat cum a plecat.

Problema este ministrul de Interne, care nu a răspuns. Noi nu ştim cum a plecat. Nu l-a scos PSD în 2006, eram un partid amărât. Deci, în 2006, cine l-a scos?

Eu cunosc lucrurile de dinainte şi am cunoscut când a fost adus în ţară.  Pot să spun public că, evident, aducerea în faţa Justiţiei s-a făcut printr-o acţiune a statului român şi toţi aceşti oameni, absolut toţi au acţionat pe baza unei operaţiuni autorizate de statul român. Nebunia cu operaţiunea neautorizată a creat impresia pentru cei care au participat că au făcut ceva ilegal. Am vrut să anunţ că nu, au avut aprobate de mine, personal, documentele pentru aducerea în faţa Justiţiei a lui Hayssam. Cred că preşedintele a vrut să zică: neautorizată de alt stat. Noi avem documentele legale", a mai declarat premierul, duminică seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel