Ponta îl critică pe Iohannis și îl laudă pe Băsescu

Premierul Victor Ponta a avut, luni seară, prima intervenție publică după revenirea din concediu. Cu această ocazie, șeful Executivului l-a criticat în repetate rânduri pe președintele Klaus Iohannis, așa cum, tot în repetate rânduri, a vorbit în termeni laudativi la adresa fostului președinte Traian Băsescu.

Citește și: Ponta, luat la rost de Ciutacu după un răspuns controversat oferit lui Chirieac

Victor Ponta l-a acuzat pe Klaus Iohannis că are o ”gândire de șef de partid” și l-a plagiat pe Traian Băsescu, despre care a afirmat că era ”original” și ar fi un premier ”de vreo 50 de ori mai bun” decât Cătălin Predoiu, propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru.

”De ce a dat domnul Iohannis Codul fiscal înapoi? Că a zis că dacă face tot Ponta, PNL când vine ce mai face? Asta nu e gândire naţională, e gândire de şef de partid”, a spus Victor Ponta, care a precizat că retrimiterea Codului fiscal în Parlament nu este una cu rațiuni economice, ci ”este sută la sută politică”.

Convocarea CSAT, plagiat după Băsescu

Victor Ponta l-a criticat pe Klaus Iohannis și pentru convocarea CSAT a doua zi după plecarea sa în concediu: ”Aia a fost așa, un fel de plagiat după Băsescu. M-a bușit râsul, recunosc, când am auzit chestia asta. Știți că Băsescu, în 2013, când am plecat, știa probabil de la SPP când mă urc în avion și nu mai pot să mă întorc și a convocat un CSAT. Acum, când m-am urcat în avion, a convocat dl Iohannis. Mă bufnea râsul. (...) Mi s-a părut, sincer, de copii așa de grădiniță. Măcar Băsescu era original. Când făcea Băsescu o nefăcută din asta, domnule, era Băsescu. Să-l copiezi pe Băsescu nu mi se pare funny”, a declarat premierul, la România TV.

Solicitat de jurnalistul Victor Ciutacu să comenteze posibilitatea ca Traian Băsescu să ajungă prim-ministru, Victor Ponta a replicat: ”Acum sincer, Băsescu ar fi de vreo 50 de ori mai bun ca Predoiu, cu toate ca are și el lipsurile lui”.

Vezi și: Ponta a făcut anunțul decisiv despre demisia de la Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel