Ponta îl compară pe Năstase cu Iulia Timoșenko: E condamnat politic. Băsescu, din școala securității

nastase_ponta
nastase_ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la România Tv, că fostul prim-ministru Adrian Năstase, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, este o victimă a sistemului Băsescu, instituit prin dosare politice și cu ajutorul unor persoane precum fostul procuror-șef al DNA, Daniel Morar, sau fostul ministru al Justiției, Monica Macovei. Liderul PSD a comparat cazul Năstase cu cel al fostului premier ucrainean, Iulia Timoșenko, arestată în 2011 pentru abuz de putere.

Întrebat dacă premierul Năstase este un condamnat politic sau un politician prea lacom, Ponta a răspuns ferm: "Un condamnat politic. Începând cu anul 2005, Năstase a fost principala țintă a președintelui Băsescu și a omenilor săi, dna Macovei și dl. Morar (...) Cred că e o nedreptate".

Ponta nu a vrut să dea detalii despre cum lucrează "sistemul Băsescu", rezumându-se la a spune că se folosește de "principalii săi colaboratori, dna Macovei și d-lui Morar, a instituit acest sistem inclusiv prin dosare penale".

Victor Ponta consideră că "oricine va veni după Traian Băsescu nu va mai proveni din școala securității și a societății comuniste dinainte de 89. O dată cu dl. Băsescu se închide tranziția de la comunism la o societate modernă".

"Este perfect comparabil cu cazul Iuliei Timoșenko", a punctat premierul.

"Adrian Nastase, care ne-a băgat în UE și în NATO, în inchisoare, Băsescu, care ne înjură și ne scoate din Europa, e în continuare la Cotroceni", a continuat prim-ministrul.

Președintele PSD a arătat că în Europa există mai multe tipuri de politicieni, printre aceștia fiind și unii "fasciști", precum europarlamentarii Monica Macovei sau Elmar Brock.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel