Ponta îl compara pe Emil Boc cu Emil Bobu. Vezi povestea lui Bobu şi asemănările dintre cei doi

emil bobu
emil bobu

Victor Ponta l-a comparat de mai multe ori pe fostul premier Emil Boc cu fostul aghiotant al cuplului Ceauşescu, Emil Bobu. Fost ministru, Bobu, era mereu în preajma cuplului prezidenţial şi, din spusele martorilor, era unul dintre cei mai slugarnici oameni pe care îl înconjurau pe Ceaşusescu.

Politologul Vladimir Tismăneanu dezvăluia, acum un an, cum se comporta Emil Bobu, omul de nădejde al lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu, în timpul unor întruniri oficiale desfăşurate la reşedinţa de la Snagov. “O sursă de încredere îmi povestea că, la un moment dat, când labradorul favorit al cuplului dictatorial a început să mârâie ameninţător, secretarul CC al PCR, membru al cercului intim al puterii, principalul aghiotant al Elenei Ceauşescu la Comisia de Cadre a PCR, deci Emil Bobu, s-a adresat dulăului cu cuvintele: “Fiţi cuminte, vă rog, tovarăşe Corbu!”, scria Tismăneanu, care completa apoi: “Mai lipsea să-l numească «mult iubit şi stimat »”. Ceauşescu a ţinut enorm la cei doi labradori ai săi, Corbu şi Sarona, de care era nedespărţit. De altfel, după moartea stăpânului, se pare că cei doi câini au murit imediat, refuzând să fie hrăniţi de altcineva, informează Libertatea.

O altă mărturie aparţine lui Dumitru Popescu, fost important membru al Comitetului Central al PCR, care în memoriile sale, publicate după 1990, a creionat portretul-robot al lui Emil Bobu: “Bobu reprezintă un caz de depersonalizare dramatică. Nu ştiu cum îi arăta în realitate firea, dar, din nenorocire, i-a fost percepută, de la bun început, numai uriaşa disponibilitate de subordonare. N-am mai întâlnit un om capabil să disimuleze în asemenea grad, să nu poată ieşi nici un milimetru din cuvântul superiorului, să nu găsească puterea de a-l contrazice măcar într-un punct cât de mic”.

Legendele actuale susţin că nici Emil Boc în perioada cât a fost premier nu îndrăznea să îl contrazică prea des pe Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel