Ponta îl bate pe Iohannis în războiul like-urilor. Ce spune Bogdan Chirieac

Fostul premier Victor Ponta este politicianul care a câștigat concursul urărilor de Sărbători pe Facebook, în timp ce președintele Klaus Iohannis se află pe locul trei, potrivit unui studiu realizat de Infopolitic cu privire la impactul (numărul de like şi share) acestor postări în mediul online. Analistul Bogdan Chirieac apreciază că un astfel de top nu este chiar unul fără miză, însă trebuie avut în vedere și dacă mesajul este unul cu iz tabloid sau unul oficial. 

Urările de Sărbători prin intermediul rețelelor de socializare au devenit o activitate obligatorie a persoanelor publice din România, categorie în care politicienii ocupă un loc extrem de important.

Infopolitic a realizat o analiză, comparând impactul urărilor de final de an pe care politicienii le-au făcut pe Facebook.

Potrivit studiului, poza cu fostul premier Victor Ponta, alături de sotia sa Daciana Sârbu și cei doi copii, Irina și Andrei, au primit cele mai multe like-uri în preajma Revelionului. 78.000 de persoane le-au admirat celor patru postarea legată de un 2016 mai bun care să repare greșelile trecutului.

Locul doi revine deputatei Elena Udrea, cu fotografia de lângă bradul împodobit, care a adunat aprecierile a 35.000 de internauți.

Locul al treilea este atribuit mesajului scris, dar și filmat al președintelui Klaus Iohannis, în care vorbește despre un an nou fericit, bogat în împliniri și mai înalt în aspirații, cu aproape 32.000 de like-uri.

Pe locul patru se află fostul președinte Traian Băsescu, cu postarea în care transmite românilor un an 2016 așa cum și-l doresc ei.

Ce spune Bogdan Chirieac

Referitor la rezultatul acestei analize, analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV, a comentat duminică: "Războiul acesta de pe Facebook nu este chiar fără miză, fiindcă ține de popularitatea fiecăruia dintre politicieni. Acum și postările diferă. Ele sunt oarecum cu iz tabloid. Lumea vrea să vadă cum arată soția cum arată copiii, cum arată rochia sau bradul. Alta e când postezi un mesaj către țară, oficial, să fie bine să nu fie rău. Altminteri, mă întreb dacă președintele Iohannis posta o fotografie cu soția din Miami, strângea niște like-uri? Eu cred că da", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel