Ponta îi răspunde lui Frunda: Poate Guvernul Ungariei să emită legea steagului secuiesc

secuiesc1
secuiesc1

Consilierul personal al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, declara că a discutat cu premierul și se emite un act normativ prin care va fi permisă arborarea steagului secuiesc pe instituțiile statului român.

Întrebat dacă Guvernul va emite un act normativ care să permită arborarea steagului secuiesc pe instituţiile publice, aşa cum a susţinut consilierul său György Frunda, Ponta a răspuns: "Guvernul României, nu. Poate Guvernul Ungariei", potrivit pesurse.ro.

Consilierul personal al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, a declarat, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că problema arborării steagurilor comunităţilor locale pe instituţii trebuie reglementată printr-un act normativ, el amintind că şi premierul Victor Ponta a spus, în plenul APCE, că Guvernul României va adopta un act normativ care să reglementeze modalităţile de folosire a însemnelor locale pe clădiri publice de interes local şi pe clădiri proprietate privată.

"Legislaţia românească actuală nu interzice folosirea însemnelor, steagurilor comunităţilor locale şi, de altfel, au existat şi hotărâri judecătoreşti. A spus-o şi premierul Ponta, au spus-o şi alţi miniştri, că arborarea pe clădiri publice de interes local sau pe clădiri proprietate privată a steagului secuiesc este admisă potrivit legialţiei româneşti. Nu există nicio interdicţie", a susţinut Frunda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel