Ponta îi oferă o altă funcție Ioanei Petrescu, după remaniere

Ioana Petrescu va fi din nou consilier al premierului Victor Ponta după ce a fost înlocuită în funcția de ministru al Finanțelor Publice cu Darius Vîlcov.  Absolventa de Harvard revine astfel la postul pe care l-a ocupat în septembrie 2013 - martie 2014, primul pe care l-a avut în România de la întoarcerea ei din Statele Unite ale Americii, acolo unde preda la Universitatea Maryland.

În martie anul acesta, premierul Ponta a nominalizat-o pentru funcția de ministru al Finanțelor, înlocuindu-l pe liberalul Daniel Chițoiu.

În vârstă de 34 de ani, ea a revenit în România în 2013, după 14 ani de absență.

Ioana Petrescu este specializată pe finanțe publice, economia țărilor în curs de dezvoltare și emergente și pe economia de securitate națională. A terminat Universitatea Harvard (doctorat și mastrat în economie) și Wellesley College (licență în economie și matematică), conform profilului său de pe platforma de bloguri adevarul.ro, pentru care a scris mai multe articole pe teme economice.

Potrivit declarației de avere depuse în septembrie 2013, Ioana Maria Petrescu, consilier de stat în cancelaria prim-ministrului, deține un fond opțional de pensii în valoare de 22.618 dolari, un cont bancar în valoare de 2.749 dolari și un alt cont bancar de 1.328 lei. La capitolul venituri, aceasta a încasat un salariu anual de 93.984 dolari la Universitatea Maryland, College Park, SUA, unde a ocupat pozițiile de Asistent Profesor și Director Internațional la Specializarea Dezvoltare.

Cine este Ioana Petrescu, fostul ministru al Finanțelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel