Ponta îi lasă pe Băsescu să folosească vila de la Covasna, "dacă..."

Premierul Victor Ponta a oferit, vineri, motivele pentru care trei vile de la RA-APPS au fost transferate printr-o ordonanță de urgență, adoptată în ultima ședință de Guvern din acest an, în administrarea MApN, SRI și BOR, susțind, totodată, că "RA-APPS nu este agenție de turism". De asemenea, prim-ministrul a negat că președintele Traian Băsescu nu va mai putea petrece la vila Covasna un alt Revelion, doar că acum trebuie să anunțe această doleanță instituției care administrează unitatea de protocol.   

Precizând că va face Revelionul, ca de obicei, în țară, nu la RA-APPS, premierul Victor Ponta a ținut să aducă lămuriri în legătură cu transferul a trei imobile de protocol de la RA-APPS, la MApN, SRI și BOR.

"Pentru că nu am considerat că cele trei unități trebuie să intre în programul de vânzare al RA-APPS, adică să le vindem pe piața liberă către un privat, iar cele două instituții, Ministerul Apărării Naționale și SRI, poate să folosească cele două vile pentru pregătirea  profesională. Altfel, cele două stăteau 360 de zile pe an goale, RA-APPS cheltuia bani și RA-APPS nu este agenție de turism. Să fie foarte clar, nu le-am luat că acolo se ducea președintele sau altcineva, ci nu doream să fie vândute cum sunt majoritatea celorlalte proprietăți ale RA-APPS, și atâta timp cât MApN și SRI  mi-au făcut solicitări, decât să cheltuie banii în alte părți, mai bine să economisească banii, pentru că și banii pentru aceste instituții militare tot de la buget vin", a arătat premierul Ponta.

Întrebat dacă președintele nu mai are acces și nu mai poate petrece revelioanele acolo, prim-ministrul a răspuns: "Nici vorbă. Și președintele țării, oricum se va numi el și orice reprezentant guvernamental, dacă anunță MApN  și dacă nu există alte activități și mă îndoiesc că există activități de pregătire de Revelion, se poate merge. Ideea era alta. La RA-APPS, în afara de un număr limitat de proprietăți, vreau ca toate celelalte să fie vândute. Nu mi se pare normal ca RA-APPS să cheltuie atâția bani, până la urmă bani publici, pentru a ține vile pe care nu le folosește nimeni sau le folosește cineva o dată pe an. Ori, am considerat că nu este bine să vindem cele două vile, de la Olănești și Covasna, pur și simplu la oricine, ci să fie folosite de către două instituții serioase ale statului, care în mod sigur nu le vor vinde niciodată", a mai precizat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel