Ponta îi dă replica lui Antonescu: Nu semnez lucruri carghioase, doar necesare

Premierul Victor Ponta a precizat astăzi că semnarea actului de coabitare cu Traian Băsescu a fost un demers necesar, în contextul situației politice din România. Declarația șefului Executivului vine după ce co-președintele USL, Crin Antonescu, a numit acordul semnat de prim-ministru cu președintele Traian Băsescu un "act caraghios".

Întrebat dacă rezonează cu poziția lui Crin Antonescu în legătură cu documentul de colaborare interinstituțională dintre el și șefului statului, Victor Ponta a răspuns: "Ba da, o împărtăşesc, dar l-am semnat. În general, nu semnez lucruri caraghioase, semnez lucruri necesare".

Președintele PNL Crin Antonescu descria de curând acordul semnat de Victor Ponta și Traian Băsescu drept unul caraghios. "Convingerea mea este că nici întâlnirea, nici semnarea nu aveau rost. Ele comportau nişte riscuri de imagine pentru noi, pentru semnatar şi nu merita acest risc", spunea liberalul. "E caraghios nu pentru că stabileşte numărul şi persoana adresării, dar e caraghios pentru că vine ca şi cum ar putea întări tratate internaţionale", a explicat Antonescu. "Apartenenţa României la NATO (...) E ca şi cum un pact între doi inşi, semnat pe picior, la ora 22.50, ar ţine în picioare tratate internaţionale semnate de România. Sunt lucruri caraghioase", completa el.

Într-o întâlnire de taină la miezul nopții, premierul Victor Ponta și premierul Traian Băsescu semnau, miercuri, 12 decembrie, un pact de coabitare. La întrevederea de atunci au paricipat și co-președintele USL, Crin Antonescu, dar și secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel