Ponta și Dragnea, potențați de PRU. Cum își negociază soarta

Consultantul politic Cozmin Gușă subliniază că PRU are influențe pozitive atât pentru Liviu Dragnea, cât și pentru Victor Ponta. Problema este cine își va negocia mai bine soarta. 

”Exemplul acesta, că se vorbeşte atât de mult de PRU, ne arată că în rest nu se întâmplă mare lucru şi, din nefericire, nu se întâmplă mare lucru pentru că liderii partidelor au doar mize personale, fără excepţie. Hai să îi luăm, de exemplu, pe cei de la UDMR, care au atâtea probleme penale şi nu îi interesează decât cum să îşi prelungească mandatul şi cum să construiască o nouă majoritate care să prelungească un tăvălug cu care ei nu sunt de acord. Mergând apoi la cei din PNL, care în această formulă, deloc performantă, de copreşedinţie, şi chiar după marele eşec de la locale continuă fără să ofere nimic spectaculos şi nicio perspectivă de a schimba ceva ca să momească, în sensul bun al cuvântului, electoratul. Pe partea stângă, unde s-ar aşeza un naţionalism socialist, probabil, şi PRU, la stânga PSD-ului, tot la fel, mizele personale, ale lui Victor Ponta şi apoi ale lui Liviu Dragnea, marchează acest dans, de neînţeles, cu bezele publice, care nu înseamnă nimic, pentru că, într-adevăr, oamenii sunt speriaţi pentru soarta personală, atât Ponta, cât şi Dragnea, aşa încât încearcă să mimeze că pedalează în numele unui grup, dar de fapt Ponta şi Dragnea vor să îşi negocieze soarta” este de părere Cozmin Gușă. 

PRU, vehicul de marketing 

Consultantul politic a afirmat, la Realitatea, că ”PRU e un vehicul destul de inteligent de marketing pentru folosul lui Victor Ponta, numai că românismul său este necredibil, apropo de trecutul lui Victor Ponta, şi nu neapărat pentru că s-a căsătorit în secret la Beijing în urmă cu mulţi ani şi n-a informat pe nimeni, acesta e un detaliu pentru geopoliticieni şi pentru cei care analizează lucrurile mai în detaliu, ci pentru că nu a avut proiecte naţionale şi nu a fost dominat de românism, nici în ziceri şi, era să spun "scrieri", dar din acelea nu are. Din punctul său de vedere, atâta poate fi PRU, un vehicul de marketing, aşa cum l-a folosit astăzi, la acea masă din Parlament, cu pozele cu cei doi PSD-işti care au intrat în capcana de a se aşeza la masă. (...) Pentru Ponta poate fi o carte de negociere dublă: negociază în PSD arătând că ar putea avea şi că îşi doreşte reprezentanţi în plus în Parlament, care să îi facă o masă critică de autoritate ca să îşi negocieze alte lucruri care nu ţin de avuţia sa personală, ci de integritatea personală”. 

Dragnea își consolidează poziția prin PRU

Cozmin Gușă continuă precizând că Victor Ponta ”ar putea face aceste negocieri pe baza unei creşteri inventate în sondaje a PRU, dar e o gogoriţă. Iar sperietoarea pe care o arată fel de fel de analişti, că PSD ar sucomba dacă Ponta ar trece la PRU, înseamnă că aceştia nu cunosc electoratul PSD, sau nu ştiu care din liderii PSD au relevanţă pentru electorat, sau care dintre foştii preşedinţi. În niciun caz Ponta şi Geoană nu au relevanţă pentru electoratul PSD. Tot timpul pentru electorat a fost şi a rămas Ion Iliescu şi, într-o măsură mai mică, dar consistentă, Adrian Năstase. Astăzi, liderii PSD nu se identifică cu Ponta sau cu Geoană, ei pot fi doar ca nişte soprane de coloratură într-un fel, liderii PSD se identifică mai degrabă cu Dragnea, care are un avantaj al baronului şef şi atunci PSD, dar nu numai, partidele politice fiind conduse la nivel regional de baroni, s-au identificat cu un şef ca Dragnea. Un Dragnea căruia îi e convenabil şi lui acest dans al PRU, de aceea nici nu îl neagă atât de mult, partid care l-a ştampilat cu un prorusism care nu l-a deranjat foarte mult, mai ales că imediat după aceea a ajuns în Israel, la Tel Aviv. El e convenabil pentru că, folosind sperietoarea PRU, poate să îşi mobilizeze oştile din partid, mai ales că, dacă PRU ţine nu va fi în Parlament o mişcare de reformare a clasei politice sau de susţinere a luptei anticorupţie, şi atunci evident că Dragnea va câştiga şi el, dacă nu ţine PRU, va spune, aţi văzut, am avut dreptate, nu am pierdut nimic prin pierderea lui Ponta şi a unor parlamentari şi atunci îşi consolidează Dragnea poziţia”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel