Ponta și Băsescu, întâlnire glacială în Parlament

Premierul Victor Ponta și Traian Băsescu au fost invitați la ședința solemnă a Parlamentului pentru a marca 10 ani de la aderarea României la NATO și 65 de ani de existență a Alianței Nord-Atlantice. Cu o zi în urmă, cei doi și-au aruncat cuvinte grele după ce Ponta nu a mers la ceremonia de celebrare a unui deceniu de NATO organizată la Cotroceni.

La ședință au fost invitați să participe președintele Traian Băsescu, prim-ministrul Victor Ponta, membri ai Guvernului, foști președinți, premieri, miniștri de Externe și miniștri ai Apărării Naționale, foști membri ai Delegației parlamentare la AP NATO, reprezentanți ai MAE, MApN, SMG, MAI, ambasadori ai țărilor membre NATO și UE acreditați la București, ONG-uri din domeniu, reprezentanți ai mediului academic, precum și membri ai familiilor eroilor români care au căzut la datorie în teatrele de operațiuni NATO, conform Agerpres.

"La ora 13,30 avem sesiunea solemnă a Camerelor parlamentare. S-a stabilit că la sesiune solemnă să țină un scurt discurs la început președintele Senatului, apoi Gabriel Vlase prezintă declarația Parlamentului, va fi câte un vorbitor de fiecare grup, maximum 5 minute, după care vorbește premierul și în final președintele Românei", declara luni secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei.

Ponta l-a acuzat pe Băsescu, luni, că este preocupat să culeagă laurii unui succes la care nu a contribuit, și care se datorează în bună parte foștilor președinți Iliescu și Constantinescu, dar și fostului premier Adrian Năstase, în prezent după gratii.

Băsescu a comentat ironic refuzul premierului, întrebând "ce caută Ponta la Ziua Unirii, că nu l-am văzut în suita lui Cuza".

În deschiderea sesiunii solemne va fi intonat imnul de stat al României, după care se va păstra un minut de reculegere în memoria eroilor români care au căzut la datorie în teatrele de operațiuni NATO.

Gabriel Vlase, șeful Delegației parlamentare române la AP NATO și vicepreședinte al Adunării Parlamentare a NATO, va da citire 'Declarației Parlamentului României cu ocazia marcării a 10 ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și a 65 de ani de existență a NATO'.

Pe 29 martie 2004, România a depus, la Washington, instrumentul de ratificare a Protocolului de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord. Depunerea instrumentului de ratificare a fost urmată de ceremonia arborării drapelului României în fața Cartierului General al NATO din Bruxelles, organizată la 2 aprilie 2004, în marja reuniunii miniștrilor aliați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel