Ponta: Hellvig la șefia SRI, o propunere bună. Se aplică doar PSD ca toată puterea să nu fie la un singur partid

Premierul Victor Ponta spune că propunerea lui Klaus Iohannis pentru șefia SRI este una "bună", arătându-se însă nemulțumit că liberalii nu respectă principiul conform căruia nu trebuie să fie "toată puterea" la un singur partid.

Victor Ponta a spus amuzat că, potrivit "propagandei", Eduard Hellvig este "coautor al loviturii de stat din 2012".

"Strict asupra persoanei lui Hellvig nu am nimic împotriva. E un om echilibrat care își poate face datoria", a spus Ponta, vineri, la Biblioteca Națională.

Președintele PSD a arătat că social-democrații încă nu s-au decis dacă vor aproba numirea lui Hellvig la momentul votului în Parlament. Partenerii PSD, UNPR, au salutat deja propunerea lui Iohannis și au anunțat că o vor vota în Parlament.

"Voi vota cum votează grupurile parlamentare, că nu sunt de capul meu. Trebuie să discutăm. Avem doar această problemă de principiu. Ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des: să nu fie toată puterea doar de la un singur partid. Acum am înțeles că asta se aplică doar PSD. Doar de la PSD nu trebuie să fie toată puterea, dacă e din altă parte nu e nicio problemă. Dar nu e singura dezbatere publică în care nu se păstrează același principiu pentru toți. Ca persoană cred că propunerea e bună. Care va fi decizia în grupuri vă vom spune luni", a mai spus Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că îl propune pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig în funcția de director al SRI, funcție deținută aproape 9 ani de George Maior.

Klaus Iohannis: Ce se va întâmpla cu Florian Coldea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel