Ponta: Guvernul Grindeanu face cel mai bun lucru dacă decide creșterea salariului minim

Fostul premier Victor Ponta susține, într-o postare de ultimă oră pe pagina sa de socializare, că proaspătul învestit Guvern Grindeanu face cel mai bun lucru dacă va decide astăzi marirea salariului minim pe economie și subliniază motivele pentru care apreciază o asemenea măsura.

”Am venit la Guvernare in 2012 la un Salariu Minim pe Economie de 675 RON / am plecat la sfarsitul lui 2015 cu toate masurile adoptate pt 1250 RON/ daca azi Guvernul "Grindeanu" decide marirea la 1450 RON face cel mai bun lucru si il felicit! Iar cresterea trebuie continuata!

Motivele :

1. Justitie sociala - nu poti sa ceri cuiva sa munceasca serios si dedicat si sa isi organizeze viata cu un salariu de mizerie ( nici 1450 nu e suficient - dar directia e cea corecta)! Angajatul nu poate si nu trebuie sa fie "sclav modern"

2. Gandire economica - firmele din Romania au castigat in propriul "buzunar" circa 15 miliarde RON/anual din relaxarea fiscala a Noului Cod Fiscal adoptat in 2015 - este corect si inteligent ca o parte din acesti bani sa ii foloseasca pentru recompensarea angajatilor

3. Impact bugetar - de fiecare data la bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale se colecteaza mai multi bani prin cresterea salariilor angajatilor

4. Combaterea muncii "la negru"! Peste 80% din angajati primeau legal pe contract salariul minim si diferenta "in mana"! Un fenomen care trebuie combatut prin masuri eficiente si inteligente.

In consecinta - "la mai mare"!”, a scris, vineri, Victor Ponta pe Facebook.

Liderul PSD și președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat joi că majorarea salariului minim va fi aprobată în ședința de Guvern de vineri.

"Guvernul va adopta niște acte normative, așa cum sunt trecute în programul de guvernare, care sunt așteptate — salariul minim va fi aprobat mâine, în ședința de Guvern — 1.450 de lei, așa cum s-a stabilit, majorarea salariilor în administrația locală cu 20%, majorarea salariilor pentru actori și alte categorii de artiști cu 50%. De asemenea, i-am rugat să verifice dacă informația este reală, și anume că s-a prorogat printr-o ordonanță intrarea în vigoare a legii prin care se majorează cu 15% salariile din Educație și Sănătate și, dacă e într-adevăr prorogată de Guvernul Cioloș, mâine să anuleze această prorogare și majorările de 15% din Educație și Sănătate să intre în vigoare de la 1 februarie. De asemenea, alocarea pe student de la 83 de lei la 201 lei — nu este nevoie, din câte știu, de HG, ci este suficient un ordin al ministrului. (...) De asemenea, pensia minimă de la 400 de lei la 520 de lei — ăsta e primul pachet de măsuri care e prins în HG-uri și ordonanțe pe care Guvernul le poate emite mâine", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel